Podcast

NOS Formule 1-podcast #10: 'Dit was vernederend voor Mercedes'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Formule 1-podcast #10: 'Dit was vernederend voor Mercedes'

32 punten. Zo groot is de voorsprong van Formule 1-coureur Max Verstappen in het WK-klassement op Lewis Hamilton. Verstappen won zondag de Grand Prix van Oostenrijk en zag zijn grootste concurrent Lewis Hamilton als vierde eindigen. In de Formule 1-podcast blikt presentator Amber Brantsen met verslaggever Louis Dekker en oud-Formule 1-coureur Jan Lammers terug op het afgelopen raceweekend.


#10 - 'Dit was vernederend voor Mercedes' (S03) - NOS Formule 1-Podcast

Een weekend waarin Verstappen dus oppermachtig was en ook nog een extra punt pakte voor de snelste raceronde. Waar Red Bull domineert, daar stelt Mercedes teleur. "Dit was vernederend. Op zijn Duits gezegd, het was een Erniedrigung", aldus Dekker vanaf de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Volgens Dekker was de mediasessie van Mercedes na afloop van de race interessant. Daar nam Toto Wolff (de baas van de Duitse renstal) het woord. Dekker refereert aan Wolff: "Ik moet nu een cultuurshock leiden in mijn team. Ik ben gewend mensen gemotiveerd te houden bij winnen. Nu moet ik peptalks geven en ze motiveren om weer te gaan winnen. En positieve dingen te zien in nederlagen."

Lammers vult aan: "Winnen geeft tijd, rust en het ontstrest. Verliezen is zo stressverhogend. Het vreet tijd." Volgens Lammers moet Mercedes alle zeilen bij zetten om Red Bull bij te houden. "Deze pijn moet je om zien te vormen in energie om straks weer te winnen."

Naast de titelstrijd wordt er ook gesproken over de vele straffen die de wedstrijdleiding uitdeelde en de prestaties van Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen.

De volgende race is over twee weken op Silverstone.

NOS Formule 1-podcast

Wil je geen enkele aflevering van de NOS Formule 1-podcast meer missen? Abonneer je dan via je favoriete podcast-app. Deze aflevering terugluisteren kan ook op de website van de NPO Radio 1, of via NPO Luister.

Ster advertentie
Ster advertentie