Sport
NOS

Verstappen op cruise control naar nieuwe overwinning in Oostenrijk

  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen op cruise control naar nieuwe overwinning in Oostenrijk

Max Verstappen is voor de tweede week op rij als eerste gefinisht op het circuit van Spielberg in Oostenrijk. Nu mét toeschouwers langs de baan. Lewis Hamilton liep een nog grotere achterstand op; de Brit werd vierde.

Verstappen werd in de eerste ronde nog tegengehouden toen hij het gas open wilde draaien. Esteban Ocon stond namelijk naast de baan, waardoor een safety car de baan in kwam. Na de herstart een paar ronden later hetzelfde liedje: Verstappen ging er snel vandoor. Zijn teamgenoot Sergio Perez probeerde nummer twee in de wedstrijd Lando Norris te passeren. Norris hield zo goed stand, dat Perez uiteindelijk in het grind kwam en zo acht plaatsen inleverde. Norris kreeg daar later vijf seconden tijdstraf voor.

De Brit was in duel met zijn landgenoot Lewis Hamilton, met de regerend wereldkampioen als winnaar. Hamilton liep in het tweede deel van de race wat schade aan de auto op. Teamgenoot Valtteri Bottas mocht Hamilton voorbij. Ook Norris knokte zich weer voorbij Hamilton.

Vorige week was Verstappen ook dominant op het circuit, tijdens de GP van Stiermarken. De volgende race in de Formule 1 is over twee weken in Groot-Brittannië.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie