Podcast

NOS Formule 1-podcast #7: 'Thriller met bandenspanning nekt Verstappen en Pirelli'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Formule 1-podcast #7: 'Thriller met bandenspanning nekt Verstappen en Pirelli'

Het was een bizarre Grand Prix van Azerbeidzjan met klapbanden, teleurstellingen en verrassingen. Genoeg te bespreken dus in de zevende NOS Formule 1-podcast van dit seizoen. Commentator Louis Dekker zag een knotsgekke race. "We kregen een thriller door de bandenspanning, die eerst Stroll nekte, en toen Verstappen. Maar het nekt Pirelli ook. Want dit is voor hun natuurlijk dramatisch."

#7 - 'Thriller met bandenspanning nekt Verstappen en Pirelli' (S03) - NOS Formule 1-Podcast

Max Verstappen zat in een zetel, maar zag door een klapband in de 47ste ronde zijn overwinning als sneeuw voor de zon verdwijnen. "Pirelli kan alleen maar verliezen, want het wint altijd." Het is een Cruijffiaanse uitspraak van Dekker over de bandenleverancier van de Formule 1, die wat uitleg nodig heeft: "Ik heb Hamilton of Verstappen nog nooit horen zeggen dat ze een race hebben gewonnen omdat hun banden zo goed zijn."

Analist Jan Lammers vult aan: "Het is aan alle kanten compromissen sluiten. Als zij een band geven die niet meer kapot gaat, maar wel een paar seconden langzamer is, dan is het ook weer niet goed."

Gelukkig voor Verstappen had ook wereldkampioen Lewis Hamilton een slechte dag. De zevenvoudig wereldkampioen viel uit na de herstart, omdat hij per ongeluk met de 'magic button' zijn remmen had uitgeschakeld. Lammers: "Dat je zoiets vergeet, dat gebeurt de beste. Waarvan akte."

Toch vindt de analist het vreemd. "Die button heeft hij aangetikt bij het opschakelen. Dat verbaast mij wel. Dat zou toch niet mogelijk moeten zijn."

Pérez in luxepositie

De race werd gewonnen door de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull Racing, de Mexicaan Sergio Pérez. Een verrassing, al vindt Lammers dat Pérez wel vrijuit kan rijden. "Hij zit in een luxepositie, waar hij eigenlijk alles mag en niets hoeft."

Lammers denkt dat Pérez veel heeft aan Verstappen als teamgenoot. "Iedereen noemt Verstappen altijd de angstaanjagende teamgenoot. Maar ik denk dat hij de droomteamgenoot is. Verstappen laat exact zien wat je uit de auto kan halen en wat je kan verbeteren."

De volgende grand prix staat op zondag 20 juni op het programma. Dan wordt de Grote Prijs van Frankrijk verreden.

Ster advertentie
Ster advertentie