Podcast

NOS Formule 1-podcast #8: 'Tik op Mercedesneus meer waard dan acht WK-punten'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Formule 1-podcast #8: 'Tik op Mercedesneus meer waard dan acht WK-punten'

Formule 1-coureurs Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn dit seizoen verwikkeld in een spannende strijd om de wereldtitel. Verstappen won zondag de Grand Prix van Frankrijk en daarmee vergrootte de leider in het WK-klassement zijn voorsprong op Hamilton.

#8 - 'Tik op Mercedesneus meer waard dan acht WK-punten' (S03) - NOS Formule 1-Podcast

In de achtste NOS Formule 1-podcast blikt presentator Amber Brantsen met oud-Formule 1-coureur Jan Lammers, verslaggever Louis Dekker en weerman Marco Verhoef (tevens groot fan van de sport) terug op de race op het Circuit Paul Ricard. Verstappen kwam dankzij een sterke bandenstrategie als eerste over de finish en pakte acht WK-punten meer dan zijn concurrent van Mercedes.

"Ik denk dat je niet moet onderschatten wat er nu mentaal aan de hand is', zegt Dekker. "Ik denk dat de tik op de Mercedesneus veel zwaarder weegt dan die acht punten. Er zit mentaal zo veel achter. Er is zo'n dreun uitgedeeld. Dit zijn ze bij Mercedes niet gewend."

Verstappen koos voor een extra pitstop en dat legde hem geen windeieren. Op nieuwere banden reed hij snellere rondetijden en passeerde hij Hamilton in de voorlaatste ronde. Daarmee boekte de Limburger zijn derde overwinning dit seizoen.

De volgende twee races worden gereden in Oostenrijk. Dekker zegt dat dit wel eens een heel bepalend moment in het seizoen kan worden. Op het thuiscircuit van Red Bull wordt er veel verwacht van Verstappen en zijn collega Sergio Perez.

"Geloof mij, er gaan weer een hoop dingen gebeuren die onverwachts zijn", zegt Lammers, die smult van het gevecht tussen Verstappen en Hamilton. "Je ziet dat ze allemaal genieten van de strijd. Wie nu wint, heeft ook absoluut een topprestatie verricht", aldus Lammers.

Ster advertentie
Ster advertentie