Podcast

Podcast De Dag: Annalena Baerbock - in drie jaar van onbekend naar 'nieuwe Merkel'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Annalena Baerbock - in drie jaar van onbekend naar 'nieuwe Merkel'

In Duitsland schieten de Grünen omhoog in de peilingen, mede door de populariteit van de 40-jarige nieuwe lijsttrekker Annalena Baerbock. Ze wordt inmiddels genoemd als serieuze kanshebber om Angela Merkel op te volgen.

#823 - Annalena Baerbock: in drie jaar van onbekend naar 'nieuwe Merkel' - De Dag

Leuk weetje over de vrouw die in Duitsland getipt wordt als mogelijk de volgende Bondskanselier: ze is oud-kampioen trampolinespringen. De vergelijking is vandaaruit snel gemaakt. Indrukwekkende sprongen maakt Annalena Baerbock ook in haar politieke carrière. Deze week werd ze gekozen als lijsttrekker van de Groenen, de partij die mede door haar een vlucht neemt in de peilingen.

Duitsland-correspondent Judith van de Hulsbeek vertelt in podcast De Dag over de bliksemcarrière van Annalena Baerbock, die ook in Duitsland tot drie jaar geleden nog onbekend was bij het grote publiek. Wie is zij, waar staat ze politiek voor en wat zijn haar kansen om Angela Merkel als Bondskanselier op te volgen?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie