Podcast
NOS

Podcast De Dag: schokkende getuigenissen uit Darfur

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: schokkende getuigenissen uit Darfur

Correspondent Elles van Gelder maakte een bijzonder aangrijpende reis naar een plek waar maar weinig buitenlanders komen. Daar hoorde ze talloze getuigenissen over wat lijkt op (opnieuw) genocide in Darfur.

#1415 - Schokkende getuigenissen uit Darfur - De Dag

Wie zwart is in Darfur, is z'n leven niet zeker. Sinds in april in Sudan een oorlog uitbrak, trekken Arabische milities plunderend en moordend door deze regio, waar twintig jaar geleden een genocide plaatsvond. Nu zijn dezelfde Arabische milities terug om hun karwei af te maken, vertellen getuigen aan correspondent Elles van Gelder. Zij maakte een bijzonder aangrijpende reis naar een plek waar maar weinig buitenlanders komen, op een paar kilometer afstand van waar de gruwelijkheden plaatsvinden.

In deze podcast vertelt Elles over haar reis en laat ze de getuigenissen van mensen die zij sprak horen. Die verhalen zijn schokkend, en daarom vooraf een luister-waarschuwing. Toch vinden de slachtoffers het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hiervan horen, in de hoop dat er internationaal ingegrepen wordt om een tweede genocide in Darfur te voorkomen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie