Podcast

Podcast De Dag: Airbnb casht op beurs, steden staan met lege handen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Airbnb casht op beurs, steden staan met lege handen

In de podcast het verhaal achter de beursgang van Airbnb. De oprichters zijn nu multimiljardairs, maar van hun idealen is weinig over. De weerstand tegen de ingrijpende effecten van Airbnb op onder andere de woningmarkt is enorm.

#732 - Airbnb casht op beurs, steden staan met lege handen - De Dag

Je moet maar durven: midden in een pandemie je bedrijf, dat volledig leunt op toerisme, naar de beurs brengen. Maar corona of niet Airbnb doet het vandaag. Het is een van de grootste beursgangen van het jaar en die maakt van de drie oprichters multimiljardairs. Het is iets waar de 1900 werknemers die ze dit jaar ontslagen hebben met gemengde gevoelens naar zullen kijken. Net als al die toeristensteden die last hebben van Airbnb en manieren bedenken om de particuliere verhuur van appartementen aan toeristen tegen te gaan.

Nik Wouters, van de economieredactie van de NOS, vertelt in podcast De Dag het verhaal achter de beursgang van Airbnb. Het bedrijf begon in 2008 met drie jongens die een luchtbed verhuurden in hun huis om wat bij te verdienen. Twaalf jaar later horen ze bij het groepje grote tech-jongens met miljardenvermogens. Intussen is van hun idealen weinig over en is er veel weerstand tegen de ingrijpende effecten van Airbnb op onder andere de woningmarkt.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie