Podcast

Podcast De Zomerdag: de maffiapraktijken van hackersgroep REvil

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Zomerdag: de maffiapraktijken van hackersgroep REvil

Begin juli werden duizenden bedrijven digitaal gegijzeld met ransomware. Het was de grootste cyberaanval die we ooit hebben gezien, zegt cybersecurity-expert Dave Maasland in podcast De Dag.

#895 - De Zomerdag: de maffiapraktijken van hackersgroep REvil

Eens in de zoveel tijd duiken er berichten op over aanvallen van cybercriminelen met gijzelsoftware. Een toenemend probleem waar al jaren voor gewaarschuwd wordt, maar begin juli was er een aanval die deze praktijken in een nieuwe fase bracht.

Duizenden bedrijven werden tegelijkertijd aangevallen en werden afgeperst om geld te betalen door een groep hackers die je nog het best met de maffia kan vergelijken, zegt cybersecurity-expert Dave Maasland in podcast De Dag. Hij vertelt over de hackersgroep die erachter zit en die opereert onder de naam REvil.

De podcast De Dag is met zomerstop tot 23 augustus. Tot dan verschijnt elke werkdag De Zomerdag, waarin een selectie van opvallende gesprekken uit de afgelopen maanden herhaald wordt.

Je kunt deze aflevering van De Dag hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Andere NOS podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Ster advertentie
Ster advertentie