Podcast

Podcast De Dag: de val van Kanye West

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de val van Kanye West

Rapper Ye, beter bekend als Kanye West, verspreidt antisemitische samenzweringstheorieën. Zijn zakenpartners trekken één voor één de handen van hem af.

#1209 - De val van Kanye West - De Dag

Ye

Ye, de misschien wel rijkste rapper ooit, met een geschat vermogen van 1,5 miljard dollar, ziet al zijn zakenpartners één voor één vertrekken. Inclusief deze week Adidas, dat kleding en schoenen onder zijn naam verkoopt. In een opgedoken filmpje zegt hij dat hij van Adidas alles mag zeggen wat hij wil, ook antisemitische uitspraken. Niet dus. En vanwege een reeks aan dat soort uitlatingen, trekken bijna alle partijen met wie hij samenwerkt de handen van hem af.

Ye is altijd al explosief, grenzeloos en controversieel geweest. Maar nu lijkt hij dus echt te ver gegaan. In podcast De Dag vertelt Thijs van Ingen over de in zijn ogen zorgwekkende kant waar het opgaat met Ye, die hij zelf voor het gemak nog altijd Kanye noemt. Thijs is liefhebber van zijn muziek, volger van zijn vele uitspattingen en maakte zelfs ooit een college over hem. Maar ook hij worstelt nu met hoe hij zich tot de rapper moet verhouden. Kun je nog onbezoedeld van de muziek van deze rapper genieten?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Gerelateerde podcast

Het China van Xi

Het China van Xi

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie