Podcast
NOS

Podcast De Dag: het trollenleger ontleed

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: het trollenleger ontleed

SBS-journaliste Merel Ek wordt al dagen bedolven onder haatberichten en bedreigingen van het zogenoemde 'trollenleger van Forum voor Democratie'. Wie zijn dat en hoe werken trollenlegers?

#1206 - Het trollenleger ontleed - De Dag

Een journalist intimiderend benaderen en bestempelen als 'rioolrat', wetende wat voor haar de gevolgen zijn - dat is onacceptabel. Dat is een veelgehoorde reactie na de publicatie van de breed veroordeelde Forum-video over SBS-journaliste Merel Ek. Wat die gevolgen zijn bleek al snel na de publicatie van het filmpje, want Merel Ek wordt al dagen bedolven onder haatberichten en bedreigingen door het zogenoemde trollenleger van Forum voor Democratie.

Journalist en data-analist Robert van der Noorda weet alles over de machinaties achter dit en ook andere trollenlegers en vertelt erover in podcast De Dag. Hij is vooral bekend van de ontmaskering in 2018 van het trollenleger van zanger Dotan, die met nepaccounts fictieve fans inzette. Maar inmiddels kan Robert van der Noorda veel sneller en beter blootleggen wat er aan de achterkant van social media gebeurt en hopelijk dus ook: wat we ertegen kunnen doen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Gerelateerde podcast

Het China van Xi

Het China van Xi

Ster advertentie
Ster advertentie