Podcast
NOS

Podcast De Dag: de nieuwe (oude) baas van de NAVO

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de nieuwe (oude) baas van de NAVO

De keuze van de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO is een ondoorgrondelijk proces. Er is geen gedoodverfde opvolger voor de huidige SG, Jens Stoltenberg. De kans is groot dat ie er zelf nog een jaar aanplakt.

#1381 - De nieuwe (oude) baas van de NAVO - De Dag

NAVO-baas Jens Stoltenberg was gisteren op bezoek in Den Haag, waar hij samen met premier Rutte en zes andere Europese regeringsleiders voorbereidingen trof voor de grote NAVO top op 11 en 12 juli in Litouwen. Die top staat natuurlijk in het teken van de oorlog in Oekraïne en de wens van dat land om NAVO-lid te worden.

Vóór die top moet ook worden bepaald wie de opvolger wordt van secretaris-generaal Stoltenberg. De grootste kanshebber? Stoltenberg zelf, zo lijkt tot nu toe het beeld in de media. Wat maakt hem dan zo'n goede kandidaat?

Daarover vertelt Dick Zandee, defensiespecialist bij Instituut Clingendael, in deze podcast. Volgens hem is het proces van benoeming duister, maar kun je uit Stoltenberg en zijn voorgangers wel een profielschets opmaken.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie