Podcast
NOS

Podcast De Dag: Poetins dreigende stilte na de storm 

foto: Kremlinfoto: Kremlin
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Poetins dreigende stilte na de storm 

Waarom horen we na de gebeurtenissen van dit weekend niets meer van de hoofdrolspelers? "Poetin is bezig om het beeld dat zijn positie is aangetast, recht te zetten."

#1379 - Poetins dreigende stilte na de storm  - De Dag

Twee dagen na de razendsnelle opmars van Wagner-troepen richting Moskou, en de daaropvolgende even zo snelle aftocht, is het opvallend stil in Rusland. De Russische bevolking, en de rest van de wereld, zit vol vragen, maar antwoorden zijn er nog nauwelijks.

In deze podcast reflecteert Laura Starink, oud-correspondent in Rusland en journalist van het kennisplatform 'Raam op Rusland' op die stilte: de stilte van Poetin zelf, maar vooral ook van de mensen om hem heen. Een stilte die dreigend aanvoelt, zegt ze, want op welke manier zal Poetin zijn land en de wereld duidelijk gaan maken dat alleen hij in controle is?

Ook oud-commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif vreest voor de reactie uit het Kremlin op het slagveld. En hij vertelt wat de interne machtsstrijd volgens hem zegt over de kwetsbaarheden van het Russische leger. Want wat doet het met je als je als Russische soldaat in de loopgraven ligt en hoort dat je bazen elkaar in de haren vliegen?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie