Podcast
NOS

Podcast De Dag: hoe principieel is de ChristenUnie?

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe principieel is de ChristenUnie?

Naar aanleiding van een mogelijke samenwerking met de PVV in de provincie Flevoland, rijst binnen de partij de vraag: worden partij-principes en idealen niet te gemakkelijk losgelaten om 'bestuurlijke verantwoordelijkheid' te dragen?

#1380 - Hoe principieel is de ChristenUnie? - De Dag

ChristenUnie-leider Mirjam Bikker is niet blij met de provinciale samenwerking van haar partij met de PVV in Flevoland. Ze krijgt er een "naar gevoel" bij, zegt ze, omdat de PVV volgens haar "de democratische rechtsstaat niet erkent". Ze zegt het aan de vooravond van een overleg, in Flevoland van ChristenUnieleden, die er uiteindelijk over gaan.

De ChristenUnie loopt vaker aan tegen de vraag of de principes van de partij niet te veel worden losgelaten om maar bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen, vertelt politiek verslaggever Lars Geerts in deze podcast. Ook bij het Landbouwakkoord, het Groningendebat en vooral het migratie- en vluchtelingendossier zie je een worsteling.

Met de nieuwe partijleider nu een tijdje aan het roer rijst de vraag: hoe principieel is de partij onder Mirjam Bikker en wat betekent dat voor de toekomst van de coalitie?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie