Podcast
NOS

Podcast De Dag: de grenzen van 'seksverslaafde' Russell Brand

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de grenzen van 'seksverslaafde' Russell Brand

Sinds de beschuldigingen van seksueel geweld en verkrachting aan het adres van de Britse komiek vorige week, hebben meer vrouwen zich gemeld en duiken veel fragmenten op van ongepast en ongeremd gedrag.

#1423 - De grenzen van 'seksverslaafde' Russel Brand - De Dag

Begin jaren tweeduizend was hij opeens overal: Russell Brand. De Britse acteur, comedian en presentator was flamboyant, snel, geestig, had spraakmakende relaties met popsterren als Katy Perry en Danii Minogue en - zijn handelsmerk - hij zocht de grenzen op. Nu blijkt dat hij die grenzen waarschijnlijk ook overging en grappen waar eerder smakelijk om werd gelachen, klinken nu onsmakelijk en wrang. Russell Brand wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel geweld en verkrachting.

Interessant is, zegt mediawetenschapper Dan Hassler Forest in deze podcast, hoe de context waarin dit gebeurde gelijkenissen vertoont met misbruikzaken van andere mediapersoonlijkheden. De vraag die rijst: kijkt de mediawereld niet alleen te snel weg als talentvolle persoonlijkheden pervers gedrag vertonen, of wordt dat gedrag misschien zelfs gefaciliteerd?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie