Podcast
NOS

Podcast De Dag: kromme tenen troef bij Songfestival

foto: EBU / Sarah Louise Bennett & Chloe Hashemi / bewerking NOSfoto: EBU / Sarah Louise Bennett & Chloe Hashemi / bewerking NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: kromme tenen troef bij Songfestival

Wordt het kippenvel of haren recht overeind? Mia en Dion hebben hard gewerkt en vertrouwen op een goede afloop. En als het onverhoopt toch misgaat, past dat in zekere zin ook in een Eurovisie-traditie.

#1345 - Kromme tenen troef bij Songfestival

Twee onervaren zangers op een draaiende schijf voor een volle zaal én miljoenen tv-kijkers een kwetsbaar lied laten zingen; dat lijkt vragen om problemen. Zeker na twee eerdere vals gezongen optredens en daardoor oplopende zenuwen. Maar Mia en Dion hebben hard gewerkt, de toonhoogte van hun lied is aangepast en zelf zeggen ze dat ze er vertrouwen in hebben dat ze vanavond de finale van het Eurovisie Songfestival kunnen halen.

Als het in het ergste geval toch mis gaat, dan past dat eigenlijk ook wel in een Eurovisie-traditie, zegt Eurovisie-fanaat en journalist Lammert de Bruin in podcast De Dag. Niet gehaalde tonen en kromme tenen horen er een beetje bij. Hij loopt optredens uit het verleden langs, uit binnen- en buitenland, die turbulent verliepen of tot tumult leidden. Om maar te zeggen: hoe erg is het nou helemaal als het fout gaat?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie