Podcast
NOS

Podcast De Dag: Charles en Camilla, de nabeschouwing

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Charles en Camilla, de nabeschouwing

'The day after' het kroningsweekend praat correspondent Fleur Launspach in podcast De Dag na over de kroning van Charles en Camilla. Naast historisch gedenkwaardig zijn deze dagen volgens haar ook een overwinning van hun liefde.

#1344 - Charles en Camilla, de nabeschouwing - De Dag

Na de pracht, de praal, de protesten ook, de iconische foto's, de grappige 'memes', de talloze analyses op radio, tv en in de kranten, de duizenden 'street parties' met bijna evenzovele 'coronation quiches' (uitgeroepen tot nationale feest-eten), na de kroningsconcerten én na vandaag nog voor het hele land een vrije dag, blijft over: een nieuw gekroonde koning en koningin van Groot-Brittannië. Koning Charles heeft er lang op moeten wachten, en dat er ooit een Koningin Camilla zou zijn, is lang voor onmogelijk gehouden.

In deze podcast blikt correspondent Fleur Launspach terug op een - hoe je het ook wendt of keert - historisch weekend. En ze vraagt zich ook af: hoe verbind je de historie - die volgens critici middeleeuws aandoet - met de toekomst? Wat kunnen we, met andere woorden, van het nieuwe koningspaar verwachten?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie