Podcast

Podcast De Dag: De Oekraïense opmars/Russische aftocht

foto: reutersfoto: reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De Oekraïense opmars/Russische aftocht

In Oekraïne komen de eerste verhalen naar buiten over wat er in de regio Charkov tijdens de maandenlange Russische bezetting is gebeurd. Hoe wordt er in Rusland naar de ontwikkelingen gekeken?

#1177 - De Oekraïense opmars/Russische aftocht - De Dag

Het roept herinneringen op aan de aftocht van de Russen ten noorden van Kiev eerder dit jaar: internationale journalisten die nu de gebieden in gaan in de regio Charkov, waar het Oekraïense leger in korte tijd grote delen heeft bevrijd. De eerste verhalen van wat daar tijdens de maandenlange Russische bezetting is gebeurd, worden opgetekend. In deze podcast doet Nieuwsuur-verslaggever Gert-Jan Dennekamp dat. Hij reist op dit moment door de regio en vertelt over de verwoestingen die er zijn aangericht en de verhalen die hij hoort.

Ook in Rusland dringt de opmars van het Oekraïense leger door, al wordt die daar anders uitgelegd, zegt Rusland-correspondent Geert Groot Koerkamp vanuit Moskou. Hij waarschuwt voor al te veel optimisme in het Westen over kritiek die hier en daar in Rusland op Poetins oorlog klinkt. Van een kentering is volgens hem nog geen sprake. "De ruimte voor kritiek neemt niet toe, de repressie wel."

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie