Podcast

'De Stemming', 'Europa Draait Door' en nog veel meer op NPO Podcastevent

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De Stemming', 'Europa Draait Door' en nog veel meer op NPO Podcastevent

Op 14 mei 2023 staat de derde editie van het NPO Podcast Event in TivoliVredenburg op het programma. In 6 zalen in Utrecht worden 24 podcasts live openomen, krijg je een kijkje achter de schermen, en kan je een praatje maken met je favoriete podcastmakers. Van De Stemming van Vullings en Van der Wulp tot De Dag live, en van Nooit Meer Slapen tot Europa Draait Door. Koop hier kaartjes voor het NPO Podcastevent!

Voor bezoekers van een eerder NPO Podcastevent zijn De Stemming van Vullings en Van der Wulp en Europa Draait Door inmiddels geen onbekenden meer. Op hun eigen wijze duiden Joost Vullings (AVROTROS) en Xander van der Wulp (NOS) het reilen en zeilen van de Haagse politiek, met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.

Later op de dag kijken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit over de grens in Europa Draait Door. Hoe gaat het met de Britten, twee jaar na de Brexit? Hoelang weet Oekraïne nog stand te houden tegen de Russen? En wordt de relatie tussen Washington en ons continent ooit nog zoals ie was? Dé podcast voor iedereen die Europa beter wil begrijpen.

Gerelateerde podcast

Europa draait door

Europa draait door

Jort Kelder heet je van harte welkom bij de opname van een speciale Jortcast getiteld Onder Professoren "waarin ook u, zeer geachte luisteraar, deelneemt aan een bijzonder schrander gesprek onder leiding van Jort Kelder. Met drie geleerden hebben we het over de toekomst van onze economische welvaart, of de verschillen tussen man en vrouw nog relevant zijn en of we al een nieuwe religie hebben in onze goddeloze samenleving."

Gerelateerde podcast

De Jortcast

De Jortcast

In Nooit Meer Slapen gaat Femke van der Laan een nachtelijk gesprek aan met schrijver Arnon Grunberg. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken. Dus dimmen ze het zaallicht, en doen we net of het middernacht is en luister naar het inspirerende verhaal van Grunberg over het schrijverschap.

Gerelateerde podcast

Nooit meer slapen

Nooit meer slapen

Neem een kijkje achter de schermen bij de podcasts De Brand in het Landhuis en De Gestolen Schilderijen van Jopie Huisman. Waar loop je tijdens de research tegenaan? Wat komt er kijken bij de verhaalopbouw? Hoe belangrijk is de muziek en het sounddesign en wat gebeurt er eigenlijk in de studio tijdens de audio-nabewerking? Makers Simon Heijmans en Marion Oskamp lichten een tipje van de sluier op!

Voor beide series schreef componist en muzikant Amir Vahidi de titelsongs. Hij komt de muziek live spelen.

Elke dag duik je met De Dag in twintig minuten de diepte in bij één nieuwsonderwerp. En tijdens het Podcastevent nemen ze je mee in het maakproces. Van onderwerpkeuze tot interview, presentatoren Elisabeth Steinz en Marco Geijtenbeek vertellen je er alles over. En zelfs de muziek wordt ter plekke gespeeld door de componist. Een kijkje achter de schermen van een van de best beluisterde podcasts van Nederland.

Gerelateerde podcast

De Dag

De Dag

Wie maakte de mooiste inhaalactie? Welk team had de beste strategie? En hoe deden Max Verstappen en Nyck de Vries het? Dat hoor je na elk Grand Prixweekend in de NOS Formule 1-Podcast. Tijdens het NPO Luister Podcast Event is er geen Grand Prix, dus staat de speciale aflevering in het teken van jou, de luisteraar. Je krijgt de kans om je vragen te stellen aan oud-coureur Jan Lammers en NOS Formule 1-verslaggever Louis Dekker. Onder leiding van presentator Dione de Graaff vertellen ze je alles, van paddock tot pitstop.

Gerelateerde podcast

NOS Formule 1-Podcast

NOS Formule 1-Podcast

NPO Podcastevent

Het NPO Podcastevent is er voor alle liefhebbers van podcasts in Nederland. De derde editie vind plaats op zondag 14 mei 2023 in TivoliVredenburg Utrecht. Het NPO Podcastevent is de afsluiter van de Week van de Podcast, waarbij alle NPO zenders aandacht geven aan bestaand en nieuw podcast aanbod gemaakt door verschillende omroepen. Kaarten voor het podcastevent bestel je via de website van het NPO Podcastevent, of via de website van TivoliVredenburg.

Ster advertentie
Ster advertentie