appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nooit meer slapen

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film, én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Op vrijdagavond begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur op NPO Radio 1. Elfie Tromp is dan de presentator.

Podcast afleveringen

Laura Starink (17 augustus 2019)

zaterdag 17 augustus 2019, 00:30 uur

Pieter van der Wielen presenteert elke werkdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit en in het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film, én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur.

Michel Maas (16 augustus 2019)

vrijdag 16 augustus 2019, 00:00 uur

Na achttien jaar neemt Michel Maas afscheid als correspondent voor de NOS in Zuidoost-Azië. Achttien mooie, maar ook zware jaren: Maas werd neergeschoten, maakte rampen mee en was getuige van geweld. Naast journalist is Maas ook schrijver. Zijn debuutroman De vleugels van Lieu Hanh werd bekroond met de Geertjan Lubberhuizenprijs en in 2017 verscheen zijn roman Commandant Konijn. Wilfried de Jong praat een uur met Michel Maas. Daarna hoor je een NMS Live Sessie met Sofie Winterson.

Koen Greven (15 augustus 2019)

donderdag 15 augustus 2019, 00:00 uur

Koen Greven is correspondent Spanje, Portugal en Marokko voor NRC Handelsblad en opereert sinds 2015 vanuit Madrid. Hij volgt de ontwikkelingen in Catalonië op de voet: in zijn boek Verscheurd Catalonië, dat in juni verscheen, werpt hij een blik achter de schermen van de Catalaanse crisis. Wilfried de Jong praat een uur met Koen Greven. Daarna hoor je de podcast Mijn vader is een afhaalchinees en de derde Radio Cinema Zomerspecial met het thema kamperen.

Carolien Roelants (14 augustus 2019)

woensdag 14 augustus 2019, 00:00 uur

Journalist en Midden-Oosten correspondent Carolien Roelants volgt de ontwikkelingen in het Midden-Oosten al meer dan 30 jaar voor NRC Handelsblad. In 2018 ontving ze voor haar wekelijkse column Dwars de Leon Wecke-prijs. Ze schreef boeken over Irak, Saoedi-Arabië en in juli verscheen haar nieuwste boek: Dwars door het Midden-Oosten. Wilfried de Jong praat een uur met Carolien Roelants. Daarna hoor je de podcast Mijn vader is een afhaalchinees.

Patrick van IJzendoorn (13 augustus 2019)

dinsdag 13 augustus 2019, 00:00 uur

Journalist Patrick van IJzendoorn bijt het spits af in onze Week van de correspondent. Sinds 2003 doet hij verslag vanuit Londen voor onder meer De Volkskrant en De Groene Amsterdammer. Als geen ander weet hij de strapatsen van Britse politici te duiden; het Brexit-dossier kent geen geheimen voor hem. Wilfried de Jong praat een uur met Patrick van IJzendoorn. Daarna hoor je de podcast Mijn vader is een afhaalchinees en gaan we Achter de Schermen bij Game of Poems.

A.L. Snijders (27 juli 2019)

zaterdag 27 juli 2019, 00:30 uur

A.L. Snijders is het pseudoniem van schrijver Peter Cornelis Müller. Hij is de bedenker van het literaire genre 'zeer korte verhalen' of 'zkv'. Hij bundtelt ze, schrijft ze voor de VPRO-Gids en leest elke zondagmorgen een zkv voor in 'De Ochtend van 4'. Hij brengt nu een nieuwe bundel uit met de titel 'Doelloos kijken'. Atze de Vrieze spreekt een uur met A.L. Snijders. Daarna hoor je de podcast LeesDees over Clarice Lispector.

Lucas Hamming en Laura Broekhuysen (26 juli 2019)

vrijdag 26 juli 2019, 00:00 uur

Zangeres Cato van Dijck richtte in 2015 The Souldiers op, huisband bij DWDD in 2010. Echte faam verwierf ze vanaf 2012 als frontvrouw van MY BABY, waarmee ze de hele wereld over toert. Deze zomer is de band op tal van festivals in Europa te vinden, waaronder Lowlands. Elfie Tromp praat een uur met Cato van Dijck. Daarna is fotograaf Samuel Otte te gast in De Favorieten en hoor je een nieuwe Radio Cinema Zomerspecial, met het thema 'Italiaanse Nachten'.

Cato van Dijck en Samuel Otte (25 juli 2019)

donderdag 25 juli 2019, 00:00 uur

Zangeres Cato van Dijck richtte in 2015 The Souldiers op, huisband bij DWDD in 2010. Echte faam verwierf ze vanaf 2012 als frontvrouw van MY BABY, waarmee ze de hele wereld over toert. Deze zomer is de band op tal van festivals in Europa te vinden, waaronder Lowlands. Elfie Tromp praat een uur met Cato van Dijck. Daarna is fotograaf Samuel Otte te gast in De Favorieten en hoor je een nieuwe Radio Cinema Zomerspecial, met het thema 'Italiaanse Nachten'.

Jeangu Macrooy en Dries Verhoeven (24 juli 2019)

woensdag 24 juli 2019, 00:00 uur

De eerste single van zanger en songwriter Jeangu Macrooy werd met veel lof ontvangen: het werd door HBO gebruikt voor een reclame voor Game of Thrones en 3FM riep Macrooy uit tot Serious Talent. Samen met zangeres Madeline Bell brengt hij nu een eerbetoon aan Stevie Wonder in het Concertgebouw. Atze de Vrieze praat een uur met Jeangu Macrooy. Daarna is kunstenaar Dries Verhoeven te gast in De Favorieten en hoor je de favoriete filmscène van Nicole van Kilsdonk.

Tijs Tinbergen en Thomas Oliemans (23 juli 2019)

dinsdag 23 juli 2019, 00:00 uur

Filmmaker Tijs Tinbergen richtte samen met Jan Musch het productiebedrijf Musch & Tinbergen op, waarmee ze voornamelijk natuurdocumentaires maken. Met de film 'Rotvos' wonnen ze in 2009 een gouden kalf. In juni dit jaar ging hun nieuwste film 'Veearts Maaike' in première. Atze de Vrieze praat een uur met Tijs Tinbergen. Daarna is bariton Thomas Oliemans te gast in De Favorieten en hoor je aflevering 19 van Het beste van Biesheuvel.

Rick Paul van Mulligen (20 juli 2019)

zaterdag 20 juli 2019, 00:30 uur

Acteur Rick Paul van Mulligen kreeg grote bekendheid door zijn deelname aan ‘Wie is de Mol’, maar is al jaren graag gezien op de planken en het witte doek. Hij speelt in series als A’dam-E.V.A en Rundfunk. Dit seizoen keert hij terug naar Oostpool om de hoofdrol te vertolken in ‘Small Town Boy’. Atze de Vrieze praat een uur met Rick Paul van Mulligen. Daarna hoor je een aflevering van LeesDees over de Italiaanse schrijver Gabriele d'Annunzio.

Kees 't Hart en Koen van Dijk (19 juli 2019)

vrijdag 19 juli 2019, 00:00 uur

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film, én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal.
Op vrijdagavond begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur. Elfie Tromp is dan de presentator.

Janine Abbring en Bob Lens (18 juli 2019)

donderdag 18 juli 2019, 00:00 uur

Programmamaker en presentator Janine Abbring scoorde in 2001 een onverwachte hit met Arjen Lubach. Inmiddels is ze niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie, zo ook als presentator van zomergasten. Bij ons neemt ze zelf plaats op de stoel van de geïnterviewde. Pieter van der Wielen praat een uur met Janine Abbring. Daarna is kunstenaar Bob Lens te gast in De Favorieten en hoor je de wekelijkse podcast Radio Cinema.

Diamanda Dramm en Bert Hana (17 juli 2019)

woensdag 17 juli 2019, 00:00 uur

Violist Diamanda La Berge Dramm won in 2018 de Dutch Classical Talent Tour & Award als eerste solostrijker ooit. Recent trad zij op als solist met Het Metropole Orkest en maakte ze een solotoer door Nederland. Dit jaar staat ze met haar nieuwe productie op Wonderfeel. Pieter van der Wielen praat een uur met Diamanda Dramm. Daarna is acteur en regisseur Bert Hana te gast in De Favorieten en hoor je de favoriete filmscène van regisseur Antoinette Beumer.

Casper Faassen en Steven Wouterlood (16 juli 2019)

dinsdag 16 juli 2019, 00:00 uur

Kunstenaar Casper Faassen combineert fotografie en schilderkunst om zijn karakteristieke werken te creëren. Hoewel hij als een realistische schilder begon, werden zijn werken steeds abstracter. Inmiddels wordt zijn werk internationaal ten toon gesteld en geprezen. Pieter van der Wielen praat met Casper Faassen. Daarna is filmmaker Steven Wouterlood te gast in De Favorieten en hoor je aflevering 17 van Het beste van Biesheuvel.

Jan Bor (13 juli 2019)

zaterdag 13 juli 2019, 00:30 uur

Filosoof en schrijver Jan Bor verdiept zich sinds de jaren '70 in het zenboeddhisme, waar hij kritisch over schreef in zijn in 2016 uitgekomen boek 'OnZen.' Deze zomer verschijnt 'Modern Modern,' waarin Bor een update probeert te geven over de staat van onze moderne cultuur. Liesbeth Staats praat een uur met Jan Bor. Daarna is het tijd voor de laatste aflevering van de podcastreeks Waarom.

Mattijs van Bergen en Suzanna Jansen (12 juli 2019)

vrijdag 12 juli 2019, 00:00 uur

De bekendste fan van couturier Mattijs van Bergen is koningin Maxima, die zes outfits van hem in haar kast heeft hangen. De modeontwerper rolde de theaterwereld binnen en maakte dit jaar 200 kostuums voor de voorstelling 'Amadeus': een huzarenklus. Daarna hoor je Suzanna Jansen in De Favorieten. Ze schreef bestseller 'Het Pauperparadijs' en werkt nu aan de voorstelling 'Mammoet'. Tot slot, aflevering 16 van Het beste van Biesheuvel.

Ivo de Wijs en en Willemijn Verkaik (11 juli 2019)

donderdag 11 juli 2019, 00:00 uur

Dichter en presentator Ivo de Wijs werd in de theaters bekend met 'Kabaret Ivo de Wijs' en 'Literair Variété,' maar ging later vooral voor anderen schrijven. Onlangs verzorgde hij de annotaties en inleidingen bij het boek 'Zing en speel mee met Drs. P.' Pieter van der Wielen praat een uur met Ivo de Wijs. Daarna deelt musicalster Willemijn Verkaik haar inspiraties in De Favorieten en hoor je een aflevering van Radio Cinema.

Patrick Cammaert en Roanne van Voorst (10 juli 2019)

woensdag 10 juli 2019, 00:00 uur

Generaal Patrick Cammaert zag tijdens zijn vredesmissies in Cambodja, Ethiopië en Congo dat het gevaarlijker was om een vrouw te zijn een conflictgebied dan een soldaat. Het bestrijden van seksueel geweld werd dan ook één van zijn grootste opdrachten. Pieter van der Wielen praat een uur met Patrick Cammaert. Daarna is antropoloog en schrijver Roanne van Voorst te gast in De Favorieten en hoor je de favoriete scène van Joram Lürsen.

Jacob ter Veldhuis en Niek Traa (9 juli 2019)

dinsdag 9 juli 2019, 00:00 uur

Componist Jacob ter Veldhuis, ook wel bekend als Jacob TV, begon ooit als rockmuzikant. Later werd hij met 250 uitvoeringen per jaar één van de meestgespeelde componisten van Nederland. Pieter van der Wielen praat een uur lang met Jacob ter Veldhuis. Daarna deelt breakdancer en artistiek leider van The Ruggeds Niek Traa zijn favoriete cultuurmomenten en hoor je aflevering 15 van Het beste van Biesheuvel.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1