appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nooit meer slapen

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film, én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Op vrijdagavond begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur op NPO Radio 1. Elfie Tromp is dan de presentator.

Podcast afleveringen

Nooit Meer Slapen - Niña Weijers en Pieter Hoexum - uitzending van 20-06-2019

donderdag 20 juni 2019, 00:00 uur

Schrijver Niña Weijers brent haar tweede roman uit: 'Kamers, Anti-Kamers', over de vage grenzen tussen herinnerde, verzonnen en mogelijke levens. Pieter van der Wielen praat een uur met Niña Weijers. Daarna deelt schrijver en filosoof Pieter Hoexum zijn meest inspirerende cultuurmomenten in De Favorieten en hoor je een nieuwe aflevering van Radio Cinema, over de films 'Untouchable' en 'Der Goldene Handschuh'.

Nooit Meer Slapen - Mark Brusse en Shady El-Hamus - uitzending van 19-06-2019

woensdag 19 juni 2019, 00:00 uur

Beeldend kunstenaar Mark Brusse deed over de hele wereld inspiratie op voor zijn werken, maar keert na 20 jaar weer terug naar Nijmegen voor een omvangrijke tentoonstelling in Museum Het Valkhof. Pieter van der Wielen praat een uur met Mark Brusse. Shady El-Hamus maakte onlangs zijn speelfilmdebuut met 'De Libi'. In het tweede uur deelt hij zijn favoriete cultuurmomenten in De Favorieten. Daarna hoor je de favoriete scène van documentairemaker Ester Gould.

Nooit Meer Slapen - Pim de la Parra en Minne Koole - uitzending van 18-06-2019

dinsdag 18 juni 2019, 00:00 uur

Regisseur Pim de la Parra stond met zijn film 'Obsessions' aan de wieg van de ‘Nederlandse seksgolf.’ Hij oogstte later veel lof en ontving in 1991 de speciale juryprijs van het Filmfestival Utrecht voor zijn gehele oeuvre. Nu toont Eye Filmmuseum 'Obsessions' opnieuw op het witte doek en besteden ze een week lang aandacht aan de regisseur met 'Parra Odyssee'. Pieter van der Wielen praat een uur met Pim de la Parra. Daarna is acteur Minne Koole te gast in De Favorieten en hoor je de negende aflevering van Het beste van Biesheuvel.

Nooit Meer Slapen - Colin Benders - uitzending van 15-06-2019

zaterdag 15 juni 2019, 00:30 uur

Multi-instrumentalist Colin Benders, voorheen ook bekend als Kyteman, treedt tegenwoordig weer op onder zijn eigen naam. In 2018 maakte hij zijn debuut op het Holland Festival met de eerste versie van Electro Symphonic Orchestra. Met een nieuwe versie komt hij dit jaar weer terug naar het festival in het Concertgebouw. Hij praat met Liesbeth Staats over zijn werk en leven. Daarna hoor je de eerste aflevering van de podcast Waarom.

Nooit Meer Slapen - Wilfried de Jong en Lieke Kézér - uitzending van 14-06-2019

vrijdag 14 juni 2019, 00:00 uur

Wilfried de Jong is vooral bekend als theater- en televisiemaker, maar hij is ook schrijver: zo debuteerde hij in 2005 met De linkerbil van Bettini. Nu verschijnt een nieuwe verzameling sportcolumns onder de naam Souplesse. Pieter van der Wielen praat een uur met Wilfried de Jong. Daarna is schrijver Lieke Kézér te gast in De Favorieten en hoor je de achtste aflevering van Het beste van Biesheuvel.

Nooit Meer Slapen - Jos de Mul en Aimee de Jongh - uitzending van 13-06-2019

donderdag 13 juni 2019, 00:00 uur

Jos de Mul is hoogleraar en schrijft stukken voor onder andere Trouw, NRC Handelsblad en de Volkskrant. Voor zijn boek 'Cyberspace Odyssee' won hij de Socrates Wisselbeker. Nu verschijnt 'Breng mij die horizon!' Reisverhalen langs communistische catwalks, gamende indianen en psychedelische cyberhippies. Pieter van der Wielen praat een uur met Jos de Mul. Daarna is striptekenaar Aimee de Jongh te gast in De Favorieten en hoor je een nieuwe Radio Cinema.

Nooit Meer Slapen - Chris Nietvelt en Michel van der Aa - uitzending van 12-06-2019

woensdag 12 juni 2019, 00:00 uur

De Vlaamse actrice Chris Nietvelt werd meerdere malen genomineerd voor de Theo d’Or, een van de meest prestigieuze toneelprijzen, die ze in 2008 wist te verzilveren met haar rol als Cleopatra in de 'Romeinse Tragedies'. Dit seizoen speelt ze met het ITA-ensemble in 'De Kersentuin', het klassieke toneelstuk van Tsjechov. Pieter van der Wielen praat een uur met Chris Nietvelt. Daarna is componist Michel van der Aa te gast in De Favorieten.

Nooit Meer Slapen - Marieke Lucas Rijneveld en Thomas Verbogt - uitzending van 11-06-2019

dinsdag 11 juni 2019, 00:00 uur

Marieke Lucas Rijneveld debuteerde in 2015 als dichter: de bundel 'Kalfsvlies' werd meerdere malen herdrukt en werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs. Ze schreef daarna een bestseller en nog een dichtbundel, getiteld: 'Fantoommerrie'. 14 juni staat ze op Poetry International. Atze de Vrieze praat een uur met Marieke Lucas Rijneveld. Daarna is schrijver Thomas Verbogt te gast in De Favorieten en hoor je de zevende aflevering van Het beste van Biesheuvel.

Nooit Meer Slapen - Sarah Meuleman - uitzending van 08-06-2019

zaterdag 8 juni 2019, 00:30 uur

De debuutroman van schrijver Sarah Meuleman werd met succes vertaald en uitgebracht werd in de VS. Eind mei verschijnt haar tweede roman: 'De Vondeling', over een achtjarig meisje dat wordt achtervolgd door een lugubere vondst in de branding. Liesbeth Staats praat met Sarah Meuleman over leven en werk. Daarna hoor je Miriam Pieneman in een reportage over de oprichter van de Zuid-Afrikaanse filmschool I AM, over Zuid-Afrika, de naweeën van de Apartheid, en de dromen van jongeren.

Nooit Meer Slapen - Carolina Trujillo en Maite Hontelé - uitzending van 07-06-2019

vrijdag 7 juni 2019, 00:00 uur

Carolina Trujillo is roman- en scenarioschrijver. Onlangs ontving ze de Jan Hanlo Essayprijs 2019 voor haar boek 'Meisjes in blessuretijd': een bundel columns waarin voetbal nooit ver weg is. Atze de Vrieze praat met Carolino Trujillo over leven, werk én het WK vrouwenvoetbal. In het tweede uur is latin-trompettist Maite Hontelé te gast in De Favorieten en hoor je de zesde aflevering van Het beste van Biesheuvel.

Nooit Meer Slapen - Clairy Polak en Jelmer Mommers - uitzending van 06-06-2019

donderdag 6 juni 2019, 00:00 uur

Clairy Polak is als journalist, radio- en televisiepresentator niet meer weg te denken uit de mediawereld. Nu komt zij met haar debuutroman 'Voorbij, voorbij', over een liefde die geteisterd wordt door alzheimer. Ze praat met Pieter van der Wielen over haar werk en leven. In het tweede uur is schrijver en journalist Jelmer Mommers van De Correspondent te gast in De Favorieten en hoor je een aflevering van Radio Cinema.

Nooit Meer Slapen - James Oesi en Erik Kriek - uitzending van 05-06-2019

woensdag 5 juni 2019, 00:00 uur

Contrabassist James Oesi is een van de weinigen die zich focust op de contrabas als solo-instrument. Daarmee verwierf hij een unieke status met optredens in o.a. het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en het Bach festival Dordrecht. In 2017 richtte hij het 'Dutch Double Bass festival' op dat in juni haar tweede editie beleeft in Rotterdam. Pieter van der Wielen praat met James Oesi over zijn leven en werk. Daarna is striptekenaar en illustrator Erik Kriek te gast in De Favorieten en hoor je de laaste aflevering van de podcast Ansicht.

Nooit Meer Slapen - Lisbeth Gruwez en Elena Simons - uitzending van 04-06-2019

dinsdag 4 juni 2019, 00:00 uur

Danser Lisbeth Gruwez choreografeert sinds zij in 2007 de dansgroep 'Voetvolk' oprichtte. Voor het eerst choreografeert zij nu een stuk waar zij zelf niet in danst, getiteld 'The Sea Within'. Ze spreekt hierover met Pieter van der Wielen. In het tweede uur is schrijver Elena Simons te gast met haar boek 'The Untourist Guide to Amsterdam'. Daarna hoor je aflevering vijf van Het beste van Biesheuvel.

Nooit Meer Slapen - Tijs Goldschmidt - uitzending van 01-06-2019

zaterdag 1 juni 2019, 00:30 uur

Pieter van der Wielen presenteert elke werkdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit en in het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film, én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur.

Nooit Meer Slapen - Willem Asman en Remi van Kesteren - uitzending van 31-05-2019

vrijdag 31 mei 2019, 00:00 uur

Willem Asman is een gerenommeerd thriller-auteur met nominaties voor zowel de Gouden Strop als de Diamanten Kogel. Een tweede editie van Asmans thriller 'Wondermans Eindspel' verschijnt eind mei. Begin dit jaar verscheen het nieuwe album ‘Shadows’ van harpist Remy van Kesteren. Met zijn nieuwe geluid staat Remi nu op het Oranjewoud Festival. Hij deelt zijn favorieten cultuurmomenten in De Favorieten. Daarna hoor je de vierde aflevering van de podcastreeks over schrijver Maarten Biesheuvel.

Nooit Meer Slapen - Carine Bijlsma en Cannes Special - uitzending van 30-05-2019

donderdag 30 mei 2019, 00:00 uur

Carine Bijlsma is documentairemaker en fotograaf. Voor haar afstudeerfilm 'Het geheim van Boccherini 'won ze de Prins Bernard Cultuurfonds documentaire prijs. Nu gaat haar documentaire over muzieklegende D'Angelo in wereldpremière op Tribeca Film Festival: 'Devil’s pie'. Daarna een Cannes-editie van Radio Cinema.

Nooit Meer Slapen - Kefah Allush en Masha Novikova - uitzending van 29-05-2019

woensdag 29 mei 2019, 00:00 uur

De in Palestina geboren schrijver en presentator Kefah Allush werkt al geruime tijd voor de EO. In 2019 werd het tijd voor een nieuw discipline: dat van auteur. Zijn thriller 'De munt van Judea' is genomineerd voor de Gouden Strop. Filmmaker Masha Novikova is te gast bij De Favorieten. Ze maakte de documentaire Daymohk over de strijd die de Tsjetjeense sterdanser en choreograaf Ramzan Achmadov in het verscheurde Tsjetsjenië voert om zijn dansgroep Daymohk te laten voortbestaan. Ook luisteren we naar het vijfde deel van Podcast Ansicht, over de stad van de toekomst.

Nooit Meer Slapen - Arie Storm en Ena Sendijarevic - uitzending van 28-05-2019

dinsdag 28 mei 2019, 00:00 uur

Arie Storm is misschien wel een van de meest gevreesde (en evenzeer geliefde) literaire critici van Nederland. Maar Storm is ook schrijver en vertaler. Hij publiceert nu ‘Het horrortheater van de Nederlandse literatuur’, waarin Storm met zijn scherpe pen literair Nederland te lijf gaat. Ena Sendijarevic is te gast in het tweede uur om te praten over haar debuutfilm 'Take me somewhere nice'. Daarnaast deel drie van de Maarten Biesheuvelpodcast die wordt uitgezonden ter ere van zijn tachtigste verjaardag.

Nooit Meer Slapen - Michel van Egmond en podcast Maarten Biesheuvel - uitzending van 25-05-2019

zaterdag 25 mei 2019, 00:30 uur

Michel van Egmond viert dit jaar een bijzonder jubileum: al dertig jaar schrijft hij fulltime over voetbal. Hij is de enige auteur die twee jaar na elkaar de NS-publieksprijs wist te winnen. Deze ontving hij voor zowel de boeken 'Gijp als Kieft'. In 2017 scoorde hij een hattrick en ontving hij de prijs nogmaals voor 'De Wereld volgens Gijp'. Nu verschijnt '14 gemiste oproepen van Cruijff', een verzamelbundel met de beste verhalen uit 30 jaar voetbaljournalistiek. Liesbeth Staats praat met Michel van Egmond. In het tweede uur luisteren we naar deel twee van de Maarten Biesheuvelpodcast, ter ere van zijn tachtigste verjaardag.

Nooit Meer Slapen - Rosanne Philippens en Jonah Falke - uitzending van 24-05-2019

vrijdag 24 mei 2019, 00:00 uur

Violist Rosanne Philippens speelde als solist onder andere met het Noord-Nederlands Orkest, het Hermitage State Orchestra te Sint Petersburg en het Stuttgart Philharmoniker. In mei soleert ze met het Residentie Orkest in de Vijfde van Mahler. Pieter van der Wielen praat met Rosanne Philippens. In het tweede uur is kunstenaar en schrijver Jonah Falke te gast in De Favorieten. Daarna hoor je de eerste aflevering van een podcastreeks over Maarten Biesheuvel.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1