appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nooit meer slapen

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film, én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Op vrijdagavond begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur op NPO Radio 1. Elfie Tromp is dan de presentator.

Podcast afleveringen

Tim Enthoven (19 oktober 2019)

zaterdag 19 oktober 2019, 00:00 uur

Wie op de openbare weg komt, kent het werk van auto-ontwerper Laurens van den Acker. Hij werkte daarna voor grote automerken als Audi, Ford en Mazda, maar kwam in 2009 terecht bij Renault. Daar is hij Senior Vice President of Corporate Design en daarmee verantwoordelijk voor het ontwerp van alle nieuwe Renaultmodellen. Tijdens de Dutch Design Week praat hij een uur met Pieter van der Wielen over de toekomst van de auto: gedeeld, zelfrijdend en altijd online. Vervolgens hoor je een nieuwe aflevering van podcast Lees Dees.

Jelle Brandt Corstius en John Leerdam (18 oktober 2019)

vrijdag 18 oktober 2019, 00:00 uur

Jelle Brandt Corstius is schrijver, Ruslandkenner en programmamaker. Voor zijn nieuwste boek, BAM - Een reis van niets naar niets, springt hij met twee reisgenoten op een trein die dwars door het eindeloze Siberië rijdt. Pieter van der Wielen praat een uur met Jelle Brandt Corstius. In De Favorieten vertelt theatermaker John Leerdam o.a. over de door hem geregisseerde Suriname-monologen. Ook weekserie Project Antarctica en podcast Radio Bergeijk komen voorbij.

Saskia Vredeveld en Coco Schrijber (17 oktober 2019)

donderdag 17 oktober 2019, 00:00 uur

Als jong, wit meisje groeide filmmaker Saskia Vredeveld op in een Zuid-Afrika waar Apartheid nog in volle gang was. Ze maakt meerdere documentaires over het land voor onder andere de VPRO en Ikon die vertoond werden op het IDFA en het Nederlands Filmfestival. In haar nieuwste film, de roadmovie A Fool’s Paradise, maakt Saskia Vredeveld een reis naar Zuid-Afrika met de vraag of zij zich nog wel ‘thuis’ zal voelen in haar eigen land. Pieter van der Wielen praat een uur met Saskia Vredeveld. In De Favorieten is filmmaker en schrijver Coco Schrijber te gast. Ook hoor je een nieuwe aflevering van Radio Cinema.

Jaap Robben en Ninamounah Langestraat (16 oktober 2019)

woensdag 16 oktober 2019, 00:00 uur

Romandebuut Birk van schrijver Jaap Robben gooide hoge ogen en werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs, de Dioraphte Literatour Publieksprijs en de ANV Debutantenprijs. Voor zijn nieuwe boek Een mensenleven geleden liep Jaap Robben van Lommel in België naar Renkum bij Arnhem. Hij volgde het spoor van de geallieerde soldaten in 1944. Pieter van der Wielen praat een uur met Jaap Robben. In De Favorieten is modeontwerper Ninamounah Langestraat te gast. Daarnaast hoor je de weekserie Project Antarctica en podcast Radio Bergeijk.

Brenda Stoter en Karsu (15 oktober 2019)

dinsdag 15 oktober 2019, 00:00 uur

Cultuurwetenschapper en journalist Brenda Stoter Boscolo’s liefde voor het Midden-Oosten begon op vroege leeftijd, maar kreeg echt vorm toen ze er vrienden kreeg en die regelmatig bezocht. Voor haar nieuwe boek, Het Vergeten Volk, kroop ze dicht op de huid van de Irakeze Jezidi’s. Liesbeth Staats praat een uur met Brenda Stoter Boscolo. Vervolgens is zangeres en pianist Karsu te gast in De Favorieten, staat er een nieuwe aflevering van Radio Bergeijk voor je klaar en besteden we aandacht aan Project Antartctica.

Olaf Koens (12 oktober 2019)

zaterdag 12 oktober 2019, 00:00 uur

Journalist en schrijver Olaf Koens ging na zijn studie filosofie in 2007 als correspondent aan de slag in Moskou om verslag te doen over Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. In 2014 werd hij door Villamedia uitgeroepen tot journalist van het jaar. Nu is daar zijn derde boek: Paarden vliegen businessclass, waarin hij onderzoekt hoe dieren partij zijn in de oorlog. Atze de Vrieze praat een uur met Olaf Koens. Vervolgens hoor je aflevering 3 van podcast Naakt op een kleedje, waarin Yuki Kho en Heske ten Cate de vrouwelijke kunstenaar centraal stellen.

Eylem Aladogan en Rocco Verdult (11 oktober 2019)

vrijdag 11 oktober 2019, 00:00 uur

Beeldend kunstenaar Eylem Aladogan maakt vaak enorme werken, die niet zelden gaan over het contrast tussen angst en wilskracht. In 2005 won ze de ABN-AMRO Kunstprijs, en in 2009 won ze de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Nu maakte ze het decor voor Tosca van Theatergroep Rast. Pieter van der Wielen praat een uur met Eylem Aladogan. Designer Rocco Verdult deelt daarna zijn favoriete mediamomenten in De Favorieten. Daarnaast besteden we aandacht aan de Modest fashion tentoonstelling en hoor je een nieuwe aflevering van Radio Bergeijk.

James Worthy en Erwin Tolin Alexander (10 oktober 2019)

donderdag 10 oktober 2019, 00:00 uur

Schrijver en journalist James Worthy maakte vanaf 2001 naam als blogger en actief twitteraar. Hij schreef artikelen voor o.a. de Viva, Cosmopolitan, Top Notch en Nieuwe Revu. Nu is daar zijn derde roman 'In de buik van de wolf', over een man die een vreemd traject in gaat op het Groningse platteland om gelukkig te worden. Pieter van der Wielen praat een uur met James Worthy. In De Favorieten spreken we vervolgens met de Surinaamse theatermaker Erwin Tolin Alexander. Daarna hoor je een nieuwe aflevering van Radio Cinema.

Fokke Obbema en Esther Gerritsen (9 oktober 2019)

woensdag 9 oktober 2019, 00:00 uur

Journalist Fokke Obbema was chef van de economieredactie en Frankrijk correspondent bij de Volkskrant. Na een harststilstand in 2017 begon hij zich voor zijn krant toe te leggen op het onderwerp zingeving. Dat resulteerde in de interviewreeks De zin van het leven die nu gebundeld verschijnt. Pieter van der Wielen praat een uur met Fokke Obbema. Later is schrijver en scenarist Esther Gerritsen te gast in De Favorieten. Ook richten we onze blik op de tentoonstelling Modest Fashion en hoor je een nieuwe aflevering van Radio Bergeijk.

Han Bennink en Martijn van de Griendt (8 oktober 2019)

dinsdag 8 oktober 2019, 00:00 uur

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film.

Asha Karami (5 oktober 2019)

zaterdag 5 oktober 2019, 00:00 uur

Dichter Asha Karami leerde in haar eerste zeven levensjaren vier talen, die ze geen van alle beschouwt als haar moedertaal. Ze veranderde al drie keer van naam. De onaffe mens en haar plek in onze op perfectie gerichte samenleving vindt ook de weg naar haar poëzie. Het onlangs verschenen 'Godface' is haar debuutbundel. Liesbeth Staats praat een uur met Asha Karami. In het tweede uur hoor je podcast 'De Verloren Tijd', opgenomen binnen de deuren van poëzieplatform Perdu.

Carine Crutzen en (4 oktober 2019)

vrijdag 4 oktober 2019, 00:00 uur

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film.

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film.

Ap Dijksterhuis en Guy Corneille (2 oktober 2019)

woensdag 2 oktober 2019, 00:00 uur

Psycholoog en schrijver Ap Dijksterhuis is onder andere redacteur van het toonaangevende Science en hoofd van de afdeling sociale psychologie van de Radboud Universiteit. Dijksterhuis schreef al eerder over reizen in zijn boek Wie (niet) reist is gek, en trekt voor zijn nieuwste werk Wegwee door de Aziatische wereld. Pieter van der Wielen praat een uur met Ap Dijksterhuis. In het tweede uur spreekt componist en muzikant Guy Corneille over zijn favoriete mediamomenten, daarna is er een nieuwe aflevering van Radio Bergeijk.

Maarten Spanjer en Luit Bakker (1 oktober 2019)

dinsdag 1 oktober 2019, 00:00 uur

Zijn echte doorbraa beleefde acteur Maarten Spanjer met de film Spetters van Paul Verhoeven, en het satirische sportprogramma Voetbal ’80. Later combineert hij zijn acteursloopbaan met het schrijven van verhalenbundels. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: Geluk is een herinnering over de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Pieter van der Wielen praat een uur met Maarten Spanjer. In het tweede uur praat theatermaker Luit Bakker over haar solovoorstelling Mindgasm in De Favorieten. Daarna volgt er een nieuwe aflevering van Radio Bergeijk.

Bert Keizer (28 september 2019)

zaterdag 28 september 2019, 00:00 uur

Liesbeth Staats presenteert elke week vanaf middernacht anderhalf uur lang Nooit Meer Slapen.

Willem Baptist en Philip Kroonenberg (27 september 2019)

vrijdag 27 september 2019, 00:00 uur

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film.

Hagar Peeters en Dorien van Linge (26 september 2019)

donderdag 26 september 2019, 00:00 uur

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film.

Jet Steinz en Iris Hond (25 september 2019)

woensdag 25 september 2019, 00:00 uur

Wie op zaterdagmorgen ontbijt met de Volkskrant weet dat schrijver Jet Steinz leeft voor literatuur. Deze nazomer verscheen P.S. Van liefdespost tot hatemail: de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven waarvoor Steinz de archieven indook om de mooiste, ontroerendste, en meest bepalende brieven uit de Nederlandse geschiedenis te vinden. Pieter van der Wielen praat een uur met haar. Daarna is pianist en componist Iris Hond te gast. In De Favorieten deelt ze haar favoriete fragmenten. Vervolgens is de beurt aan Radio Bergeijk.

Jasper Wolf en Daan Jongbloed (24 september 2019)

dinsdag 24 september 2019, 00:00 uur

Cinematograaf en cameraman Jasper Wolf studeerde aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Een film van zijn hand opent het NFF: Instinct, de debuutfilm van Halina Reijn. Monos, die nu draait, was een van de zwaarste projecten waar hij zich ooit voor leende. Pieter van der Wielen praat een uur met hem. In het tweede uur is Daan Jongbloed te gast. Zijn nieuwe documentaire, Celibaat, is geselecteerd voor het Nederlands Film Festival. Hij deelt zijn favoriete mediamomenten in De Favorieten. Daarna is het tijd voor een nieuwe Radio Bergeijk.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1