appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nooit meer slapen

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film, én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Op vrijdagavond begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur op NPO Radio 1. Elfie Tromp is dan de presentator.

Podcast afleveringen

Nooit Meer Slapen - uitzending van 14-12-2018

vrijdag 14 december 2018, 00:00 uur

Download

Ricky Koole is actrice en zangeres. Ze maakt eigen muziektheatervoorstellingen en bracht in totaal zeven albums uit. Voor het prentenboek ‘Toen kende ik de wereld nog niet’, maakte ze illustraties bij de fantasierijke ideeën en levensvragen uit de kindertijd van haar zoon Otis. Pieter van der Wielen spreekt met Ricky Koole. In het tweede uur is Jacco Gardner onze Open Kaart gast en nemen we een kijkje Achter De Schermen bij ‘Een antwoord op alle vragen’.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 13-12-2018

donderdag 13 december 2018, 00:00 uur

Download

Paul Verhaeghe is doctor in de klinische psychologie en hoogleraar aan de Universiteit Gent. Eerder schreef hij de boeken ‘Identiteit’ (2012) en ‘Autoriteit’ (2015). Nu is het laatste deel van dit drieluik verschenen, genaamd 'Intimiteit’. Over de relatie die westerse mensen hebben met hun lichaam. Pieter van der Wielen spreekt met Paul Verhaeghe. In het tweede uur is schoenontwerper Jan Jansen onze 'Open Kaart' gast en hoor je de 'NMS Live Sessie' met muzikant Mitch Rivers.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 12-12-2018

woensdag 12 december 2018, 00:00 uur

Download

André Manuel maakte deel uit van de Nederlandstalige muziekgroepen Fratsen en Krang, maar treedt ook solo op, als muzikant en cabaretier. Met 'Sleet' won hij de cabaretprijs Neerlands Hoop en inmiddels is hij toe aan zijn zestiende voorstelling 'Dreejklzoew'. Pieter van der Wielen spreekt met André Manuel. In het tweede uur is Misja Pekel onze 'Open Kaart' gast en hoor je 'De Favoriete Scene' van Marleen Jonkman.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 11-12-2018

dinsdag 11 december 2018, 00:00 uur

Download

Eran Ben-Michaël is acteur en regisseur. Hij is deze maand in het Amsterdamse Theater Bellevue te zien in de voorstelling ‘Breaking Fake News’. Op een nieuwsredactie moeten ze na een aanslag bepalen waar feiten stoppen en geruchten beginnen. Pieter van der Wielen spreekt met Eran Ben-Michaël. In het tweede uur is zangeres Sherry Dyanne onze Open Kaart gast en hoor je recensies over 'Susperia' in Oordeel Zelf.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 08-12-2018

zaterdag 8 december 2018, 00:35 uur

Download

Michael Varekamp is trompettist en theatermaker. Na het conservatorium reisde hij de halve wereld over met de Dutch Swing College Band en Fra Fra Sound, en richtte vervolgens theaterproductiebedrijf The Legends op. Deze maand toert hij met What a Wonderful Christmas!. Hanneke Groenteman spreekt met Michael Varekamp. In het tweede uur hoor je de podcast Leesdees.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 07-12-2018

vrijdag 7 december 2018, 00:00 uur

Download

Jan Mulder is zich na zijn carrière als profvoetballer gaan richten op schrijven. Zijn nieuwe roman 'Liefde en aardbevingen' speelt zich af op het Groningse platteland, waar men worstelt met aardbevingen, windmolens en suïcide. Pieter van der Wielen spreekt met Jan Mulder. In het tweede uur is schrijver Auke Hulst onze ‘Open Kaart’ gast en gaan we ‘Achter de Schermen’ bij ‘Huidhonger’.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 06-12-2018

donderdag 6 december 2018, 00:00 uur

Download

Franka Verhagen is muziekdocente en muziekhistorica in Venezuela. Ze zet zich in voor El Sistema, een organisatie die klassieke muziek inzet om de jeugd weg te houden van drugs, geweld en prostitutie. Pieter van der Wielen spreekt met Franka Verhagen. In het tweede uur is sportpsycholoog Rico Schuijers onze 'Open Kaart' gast en hoor je de 'NMS Live Sessie' met muzikant Bent Van Looy.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 05-12-2018

woensdag 5 december 2018, 00:00 uur

Download

Hanneke Hendrix is schrijver en columnist; ze maakt podcasts en hoorspelen. Onlangs verscheen haar derde roman 'Aswoensdag', waarin een vrouw bezig is met een laatste ivf-poging. Pieter van der Wielen spreekt met Hanneke Hendrix. In het tweede uur is cabaretier Kirsten van Teijn onze 'Open Kaart' gast en hoor je 'de Favoriete Scene' van Thessa Meijer.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 04-12-2018

dinsdag 4 december 2018, 00:00 uur

Download

Will Koopman is regisseur en creatief directeur. Ze regisseerde televisieseries als ‘Baantjer’ en ‘Gooische Vrouwen’. Nu doet ze de regie van de nieuwe kerstfilm ‘All You Need Is Love’. Pieter van der Wielen spreekt met Will Koopman. In het tweede uur is schrijver Kader Abdolah onze 'Open Kaart' gast en gaan we 'Achter de Schermen' met Roxane van Iperen.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 01-12-2018

zaterdag 1 december 2018, 00:35 uur

Download

Tosca Niterink is actrice, columniste en schrijfster. Het grote publiek kent haar vooral van 'Theo en Thea', 'Kreatief met Kurk' en 'Borreltijd', maar daarnaast schreef ze meerdere boeken. Haar nieuwe reisboek 'De poncho must go on' staat vol avonturen; van kamperen in Patagonië tot een busreis naar Tsjernobyl. Elfie Tromp spreekt met Tosca Niterink. In het tweede uur hoor je deel 2 en 3 van de podcast GERRIT.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 30-11-2018

vrijdag 30 november 2018, 00:00 uur

Download

Niek Biegman is arabist, fotograaf en oud-diplomaat. Zijn nieuwe boek ‘Unintended Art’ bevat foto’s van overblijfselen van advertenties die hij in de straten van Moskou aantrof. Pieter van der Wielen spreekt met Niek Biegman. In het tweede uur is filmmaker Natascha van Weezel onze 'Open Kaart' gast en

Nooit Meer Slapen - uitzending van 29-11-2018

donderdag 29 november 2018, 00:00 uur

Download

Martine de Jong is schrijver en artdirector. Ze was één van de drijvende krachten achter Recensiekoning. Onlangs verscheen haar nieuwe roman ‘De aanloopman’ waarin een vrouw een teruggetrokken bestaan op het Groninger platteland leidt. Pieter van der Wielen spreekt met Martine de Jong. In het tweede uur is kunstenaar Raquel van Haver onze 'Open Kaart' gast en hoor je singer-songwritwer Robin Kester in de 'Live Sessie'.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 28-11-2018

woensdag 28 november 2018, 00:00 uur

Download

Nelleke Zandwijk is schrijver en beeldend kunstenaar. Naast het schrijven geeft ze workshops in etsen. Onlangs verscheen haar roman 'Het mooiste verhaal over mijn familie', waarin de hoofdpersoon behalve zichzelf ook haar hele familie onder de loep neemt. Pieter van der Wielen spreekt met Nelleke Zandwijk. In het tweede uur is chef-kok Alain Caron onze 'Open Kaart' gast en hoor je 'De Favoriete Scène' van filmregisseur Bram Schouw.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 27-11-2018

dinsdag 27 november 2018, 00:00 uur

Download

Tien jaar dichterschap van de Vlaamse Delphine Lecompte is gebundeld in de 'Best Of', waarin kleurrijke personages een wereld bevolken die vol is van woede en gekte, maar ook van bezinning, verliefdheid en troost. Pieter van der Wielen spreekt met Delphine Lecompte. In het tweede uur is dichteres Sylvia Hubers onze Open Kaart gast en wordt de documentaire 'All Inclusive' uitgelicht in ons IDFA Report.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 24-11-2018

zaterdag 24 november 2018, 00:35 uur

Download

Stacii Samidin is fotograaf en maakte naam met ‘Societies’, een fotoserie over subculturen. Als onderdeel van de serie ‘Document Nederland’, in opdracht van het Rijksmuseum, heeft Samidin cafés met hun stamgasten in beeld gebracht. Atze de Vrieze spreekt met Stacii Samidin. In het tweede uur zal de documentaire ‘Chriss the Swiss’ uitgelicht worden in ons IDFA Report en hoor je deel één van de podcast ‘GERRIT’.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 23-11-2018

vrijdag 23 november 2018, 00:00 uur

Download

Schrijver A.F.Th. van der Heijden werkt al jaren aan een wijdvertakt oeuvre, waarvoor hij bekroond werd met de P.C. Hooft-prijs in 2013. Nu verschijnt, precies veertig jaar na zijn debuut, de roman ‘Mooi doodliggen’. Pieter van der Wielen spreekt met A.F.Th. van der Heijden. In het tweede uur is fotograaf Ellen Kooi onze Open Kaart gast, en zal de documentaire 'The Devil's Tuning' uitgelicht worden in ons IDFA Report.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 22-11-2018

donderdag 22 november 2018, 00:00 uur

Download

Bram Vermeulen is correspondent, documentairemaker en auteur. Vanaf zondag is de vijfdelige serie ‘Sahara’ te zien op NPO2, waarin Vermeulen de woestijn doorreist. Pieter van der Wielen spreekt met Bram Vermeulen. In het tweede uur is zangeres Izaline Calister onze Open Kaart gast en zal de documentaire ‘Westwood: Punk, Icon, Activist’ uitgelicht worden in ons IDFA Report.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 21-11-2018

woensdag 21 november 2018, 00:00 uur

Download

In haar nieuwe autobiografische boek 'Teken van Leven' schrijft Marion Bloem over de dood van haar zus, het verlies van haar vader en over de impact die de dodelijke ziekte van haar man op haar heeft. Pieter van der Wielen spreekt met Marion Bloem. In het tweede uur is historicus Willem Otterspeer onze 'Open Kaart' gast en zal de documentaire Los Reyes uitgelicht worden in ons 'IDFA Report'.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 20-11-2018

dinsdag 20 november 2018, 00:00 uur

Download

Nicolaas Veul is programmamaker. In de documentaire #Followme, die woensdag op Instagram en donderdag op NPO3 wordt uitgezonden, verkent hij de industrie achter Instagram. Wat is echt en wat is nep? Pieter van der Wielen spreekt met Nicolaas Veul. In het tweede uur is regisseur Jaap van Heusden onze Open Kaart gast en wordt de documentaire Cassandro, the Exotico! uitgelicht in ons IDFA Report.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 17-11-2018

zaterdag 17 november 2018, 00:35 uur

Download

Marjoleine Boonstra is beeldend kunstenaar, filmmaakster en fotografe. Op het IDFA wordt ‘Het wonder van Le Petit Prince’ getoond, haar nieuwe film over de vertalers van ‘De Kleine Prins’; het meest vertaalde boek ter wereld. Atze de Vrieze spreekt met Marjoleine Boonstra. In het tweede uur hoor je de laatste aflevering van de podcast 'De Man Is Lam' en kun je luisteren naar een 'IDFA Report' over 'Three Identical Strangers'.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1