Podcast
BNNVARA

Alledaagse Vragen - Wanneer kunnen we op vakantie naar de maan?

foto: Foto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Alledaagse Vragen - Wanneer kunnen we op vakantie naar de maan?

Na bijna veertig jaar wil de NASA opnieuw naar de maan. Als alles meezit landen in 2025 voor het eerst sinds 1972 weer astronauten op de maan. Maar wat als je als particulier ook zo'n trip wil maken? Wanneer zou dat mogelijk zijn? De redactie van de podcast Alledaagse Vragen zocht het uit!

#39 - Wanneer kunnen we op vakantie naar de maan? (S04) - Alledaagse Vragen

Wie als particulier hoop koestert om op korter termijn een tripje naar de maan te boeken, komt van een koude kermis thuis. "Wanneer dat precies gaat gebeuren gaat minstens nog enkele tientallen jaren duren," vertelt ruimtevaartdeskundige Rob van der Berg. "Het kan zelfs wel tot de vijftig à honderd jaar duren voordat we zover zijn. Maar het gaat gebeuren, daar ben ik volledig van overtuigd."

De enige mensen die een dergelijke vakantie kunnen veroorloven zijn de vermogenden. Zo kocht de Japanse miljardair Yusaku Maezawa een reis naar de maan bij SpaceX - het bedrijf van Elon Musk. De kosten voor de reis bedragen ongeveer 1 miljard dollar en wordt naar verwachting in 2023 uitgevoerd. Naast hijzelf gaan nog acht andere personen met Maezawa mee op zijn ruimtevakantie.

Ruimtehotel

Naast SpaceX zijn nog meer ondernemers actief in de ruimte. Het Amerikaanse bedrijf Orbital Assembly Corporation kondigde in 2021 aan een heus ruimtehotel te openen met de naam 'Voyager Station.'

Naast dat het hotel over een fantastisch uitzicht beschikt, wordt het ook van alle gemakken voorzien. Zo kunnen gasten gebruik maken van een spa, een bioscoop maar ook een sportschool met minder zwaartekracht waardoor ze hoger kunnen springen en zo perfecte slam dunks kunnen maken.

Benieuwd naar het hele verhaal? Check de aflevering nu in je favoriete podcastapp of op de NPO Radio 1-website.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie