Podcast
NOS

Podcast De Dag: het gevaar van de 'Epstein-lijst'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: het gevaar van de 'Epstein-lijst'

De Epstein-zaak is al jaren een bron voor speculaties en complottheorieën. Onlangs vrijgegeven rechtbankdocumenten zorgen voor een nieuwe stroom aan nieuws- en nepnieuwsberichten.

#1500 - Het gevaar van de 'Epstein-lijst' - De Dag

Al dagen gaan er in de media namen rond van mensen die contact hebben gehad met de schatrijke zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein. Journalisten en persbureau's zijn druk aan het factchecken en debunken van soms bizarre verhalen, grappen of satirische stukken, die desondanks voor echt worden aangezien.

Epstein is al ruim vier jaar dood, zijn ex-vriendin en handlanger Ghislaine Maxwell zit een gevangenisstraf van 20 jaar uit en er is al ontzettend veel over hun misdrijven gezegd en geschreven. Toch blijft de Epstein-zaak de gemoederen bezig houden. Afgelopen week werden rechtbankdocumenten vrijgegeven en dit heeft een nieuwe stroom aan nieuws én ook nepnieuws op gang gebracht. Nepnieuws waar prominente figuren en celebrities de dupe van zijn.

In deze podcast hoor je journalist en Amerika-deskundige Laila Frank over de namen, de implicaties, de roddel, de achterklap en complottheorieën waar de VS en de rest van de wereld maar geen genoeg van lijkt te krijgen en de risico's die daarmee gemoeid zijn.

​​​​​​​Reageren? Mail dedag@nos.nl

Ster advertentie
Ster advertentie