Podcast
NOS

Podcast De Dag: Altijd alert in Japan

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Altijd alert in Japan

Japan is extreem goed voorbereid op aardbevingen, waardoor hevige aardbevingen zoals die op Nieuwjaarsdag relatief weinig slachtoffers eisen. Maar de veiligheidscultuur gaat ten koste van andere dingen.

#1496 - Altijd alert in Japan - De Dag

Op Nieuwjaarsdag werd Japan getroffen door een grote aardbeving. Het dodental staat officieel op 64 en dat klinkt, afgezet tegen grote aardbevingen in andere landen, als een beperkt aantal, maar voor Japanse begrippen is het juist veel.

In deze podcast vertelt correspondent Anoma van der Veere over de extreme veiligheidscultuur in Japan en hoe het land leeft en ademt met de vele aardbevingen die er altijd zijn. Veiligheid staat op één, maar, vertelt hij, dat gaat ook ten koste van andere zaken - zoals historisch erfgoed.

De Belgische Aurelie van 't Slot reist door Japan en was op het moment van de beving in het zwaarst getroffen gebied. Zij stond versteld van de bijna professionele, geroutineerde houding die Japanners hebben ten aanzien van aardbevingen.

Reageren? Mail naar dedag@nos.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie