Podcast

Podcast De Dag: de vriendschap van 'Monsieur Europe' Macron

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de vriendschap van 'Monsieur Europe' Macron

De banden tussen Frankrijk en Nederland zijn onder de Franse president Macron sterk verbeterd. Dat heeft niet alleen met de persoonlijke chemie tussen Macron en premier Rutte te maken.

#1325 - De vriendschap van 'Monsieur Europe' Macron - De Dag

Net terug van een staatsbezoek in China, is de Franse president Macon doorgereisd naar Nederland voor het volgende staatsbezoek. Hij kan hier rekenen op een warm welkom, want de banden tussen Frankrijk en Nederland zijn de laatste jaren sterk verbeterd. Dat heeft deels met de persoonlijke band tussen Macron en premier Rutte te maken, maar er speelt meer, vertelt Frankrijk-correspondent Frank Renout in deze podcast.

Macron profileert zich als 'monsieur Europe' met een duidelijke visie over de toekomst van de EU en vindt daarin in Nederland een medestander, vooral als gevolg van de geopolitieke verschuivingen van de afgelopen jaren. Frankrijk en Nederland houden zich in feite noodgedwongen aan elkaar vast, zegt Frank. Rutte en Macron zijn daarnaast ook gelijkgestemden die in eigen land met vergelijkbare problemen, onvrede en protesten te maken hebben.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie