Podcast
NOS

Podcast De Dag: 'the bright side' van Goede Vrijdag

foto: alamyfoto: alamy
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'the bright side' van Goede Vrijdag

Dit paasweekend wordt Monty Python's Life of Brian, een persiflage op het leven en de kruisiging van Jezus, vertoond in bioscopen in het Verenigd Koninkrijk en ook in Nederland. Een ode aan deze comedyklassieker.

#1324 - 'The bright side' van Goede Vrijdag - De Dag

Het is misschien wel de vrolijkste meezinger aller tijden: het eindlied van Monty Python's Life of Brian - de film waarin de onbekende jood Brian door een misverstand wordt aangezien voor de Messias en eindigt aan het kruis. Hij probeert er daar samen met de andere gekruisigden maar het positieve van in te zien en zingt "always look at the bright side of life".

De film is een persiflage op het leven en de kruisiging van Jezus, het paasverhaal waar deze dagen bij stilgestaan wordt. En juist dit weekend keert Life of Brian voor even terug in de bioscoop, in het VK en ook in Nederland.

In deze podcast brengen cabaretier Ronald Snijders en filmkenner Dan Hassler-Forest een ode aan Life of Brian en ook aan het overige werk van Monty Python, dat volgens hen door het sterk anti-autoritaire en absurde karakter relevant en het bekijken waard blijft. Of de humor met de ogen van nu nog houdbaar is? Deze twee liefhebbers vinden van wel, en leggen aan de hand van hun favoriete fragmenten uit waarom.

​​​​​​​Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie