Podcast

Podcast De Dag: Wat Azië ons leert over een tweede golf

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Wat Azië ons leert over een tweede golf

[NOS] Nu de maatregelen tegen het coronavirus in Europa stap voor stap versoepeld worden neemt het risico op nieuwe uitbraken toe.

{podcast audio="127238" caption="#582 - Wat Azië ons leert over een tweede golf" }

In Zuid-Korea, China en Japan hebben ze daar al mee te maken en wordt gevreesd voor een mogelijke tweede golf van coronabesmettingen. Wat kunnen we leren van deze landen en hoe voorkomen wij in Europa een tweede golf?

Toch brandhaard in Zuid-Korea

De Nederlandse Eva Ruis woont in Zuid-Korea en maakte van dichtbij mee hoe dat land sinds eind januari zeer succesvol de corona-uitbraak heeft aangepakt.

Zuid-Korea wordt gezien als schoolvoorbeeld van een effectieve aanpak door middel van veel testen, informeren en afstand houden. Maar nu lijkt er toch opeens een brandhaard. Ruis vertelt in podcast De Dag wat dat voor de bevolking betekent: terug naar strengere maatregelen.

Ook angst in China

Ook in China is de angst voor een tweede golf van het coronavirus toegenomen nu in de stad Wuhan nieuwe besmettingen zijn vastgesteld - juist nu er eindelijk weer iets meer mocht. Correspondent Garrie van Pinxteren zet uiteen hoe de Chinese overheid er alles aan doet om de brandhaarden te isoleren.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie