Podcast
Ongehoord Nederland

Marcel Crok (CLINTEL): 'Er is geen klimaatprobleem!'

foto: Ongehoord Nederland
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcel Crok (CLINTEL): 'Er is geen klimaatprobleem!'

Het is Nationale Klimaatweek – en dus horen we deze week extra veel opinies over de klimaatcrisis en wetenschappelijke consensus daaromtrent. Maar Marcel Crok, de stamtafelgast van vandaag, ziet juist geen crisis. Crok studeerde scheikunde, is wetenschapsjournalist en mede-oprichter van CLINTEL - een onafhankelijke stichting die objectief probeert te berichten over klimaatverandering en klimaatbeleid.

#42 - Marcel Crok (CLINTEL): “Er is geen klimaatprobleem!” - Ongehoord Nieuwscafé

'Gefabriceerde klimaatcrisis'

We zitten middenin in een klimaatcrisis van ongekende proporties, dat is wat politiek en media ons steeds vertellen. Maar onze gast van deze week deelt dat narratief niet. Hij stelt: "Ik zou nog niet eens zover willen gaan om te zeggen dat er een klimaatprobleem is. Er is klimaatverandering, ja. Maar is het een probleem? Nee."

Volgens Crok krijgt de invloedrijke klimaatlobby zelfs kenmerken van een religie, andersdenkenden worden uitgesloten en het narratief bevragen is ongewenst, meent de wetenschapsjournalist. "De TU Delft sluit andere geluiden over dit onderwerp gewoon uit, dat is onwetenschappelijk. Als je denkt dat ik zo zwak sta, nodig mij uit. En maak helemaal gehakt van mij. Dat zou appeltje eitje moeten zijn. Nee, ze cancelen mij."

Dramatische gevolgen klimaatbeleid?

Crok stelt verder: "De enorme stijging van de energiekosten die komende winter al tot grote problemen kan gaan leiden, dat is zeker deels gevolg van het klimaatbeleid.”

Meer podcasts van Ongehoord Nederland?

Elke week scherpe discussies en eerlijke meningen over wat er écht speelt, hoor je in het Ongehoord Nieuwscafé. Zonder censuur en geen blad voor de mond. Het gesprek van de dag uit politiek, media en het land! Luister Het Ongehoord Nieuwscafé via NPO Luister, de website of app van NPO Radio 1 of je favoriete podcastapp.

Een spraakmakende kijk achter de schermen van een snel veranderende wereld door gerenommeerde makers hoor je in Ongehoorde Verhalen. Iedere maand een onthulling van een nieuw ongehoord verhaal. Luister Ongehoorde verhalen via NPO Luister, de NPO Radio 1 website of app, of je favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie