Podcast

Podcast De Dag: undercover bij PostNL

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: undercover bij PostNL

Onderzoeksjournalist Joppe Nuyts werkte in België wekenlang undercover als pakketbezorger en stuitte op een reeks aan sociale misstanden en fraudepraktijken, tot aan kinderarbeid aan toe.

#978 - Undercover bij PostNL

"Het is moderne slavernij," zegt een Belgische pakketbezorger van PostNL, het Nederlandse postbedrijf dat ook in België opereert. 494 pakketjes moet hij afleveren en om dat voor elkaar te krijgen zijn er eigenlijk niet genoeg uren in de dag. Onderzoeksjournalist van het Belgische Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws Joppe Nuyts ging wekenlang als pakketbezorger undercover bij PostNL in België en legde een reeks aan sociale misstanden en fraudepraktijken vast. In podcast De Dag vertelt hij wat hij zag en hoorde.

De reportage maakt veel los in België. Juist nu voor pakketbezorgers de drukste tijd van het jaar is aangebroken, met vandaag Black Friday en straks de feestdagen, is PostNL zwaar in de problemen gekomen. Er waren deze week invallen bij drie Belgische distributiecentra van PostNL, één werd tijdelijk helemaal gesloten en justitie in België is een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie