Podcast

Podcast De Dag: de coronapersco die wél aanspreekt

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de coronapersco die wél aanspreekt

Volgens het RIVM houdt nog maar de helft van de mensen zich aan de basismaatregelen. Het vertrouwen in het coronabeleid is tot een dieptepunt gedaald. "Begin in de persconferentie met excuses."

#977 - De coronapersconferentie die wél aanspreekt - De Dag

Aan de vooravond van de inmiddels 38e coronapersconferentie is het vertrouwen in het coronabeleid tot een dieptepunt gedaald. Het aldoor opschalen en afschalen van maatregelen, de versnipperde manier waarop die maatregelen gecommuniceerd worden, OMT-leden die soms op 1 dag verspreid over allerlei mediaoptredens tegengestelde uitlatingen doen, veel burgers zijn het spoor bijster. De Raad van State waarschuwt dat door die verwarring de geloofwaardigheid en effectiviteit van de maatregelen wordt aangetast.

Volgens hoogleraar Gezondheidscommunicatie Bas van den Putte van de UvA lijkt het kabinet niet meer in controle en doet de communicatie aan paniekvoetbal denken. Aan hem als expert daarom in podcast De Dag de vraag: wat moeten Mark Rutte en Hugo de Jonge morgen op de coronapersconferentie dan wel doen?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie