Podcast

Podcast De Dag: Wat we kunnen leren van vorige economische rampen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Wat we kunnen leren van vorige economische rampen

[NOS] Het IMF voorspelt dat de coronacrisis zal leiden tot de grootste economische krimp sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. De jaren van de Grote Depressie dus, die vooraf gingen aan de tweede wereldoorlog.

{podcast audio="126727" caption="#566 - Wat we kunnen leren van vorige economische rampen" }

De vergelijking met de jaren rondom de oorlog hoor je vaker. Politici schuwen de oorlogsmetaforen in hun coronatoespraken niet, maar ook economen en commentatoren wijzen in economisch opzicht op historische parallellen.

In podcast De Dag bekijken we op welke manier die vergelijking klopt en ook waar hij mank gaat. Hoogleraar sociale en economische geschiedenis Bas van Bavel vertelt met welke economische rampen uit het verleden deze tijd (beter) vergelijkbaar is en welke lessen uit de geschiedenis ons zouden kunnen helpen. Hoofdeconoom van de Rabobank Menno Middeldorp bespreekt de actuele situatie en hoe de 'wederopbouw' eruit zou kunnen zien.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie