Podcast
NOS

Podcast De Dag: de kalme Boris Johnson tijdens de coronaverhoren

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de kalme Boris Johnson tijdens de coronaverhoren

In de camera van z'n telefoon spreekt premier Boris Johnson de Britten toe, eind maart 2020. Hij zegt, hoorbaar verkouden, dat hij thuis zit met corona. Maar ondanks z'n dan nog slechts lichte kuchje met z'n topteam door blijft werken om corona te verslaan. Jaren later blijkt hoe het er binnenskamers echt aan toeging in de Britse politieke top.

#1477 - De kalme Boris Johnson tijdens de coronaverhoren - De Dag

Boris Johnson wordt twee dagen lang verhoord door een speciale covid-commissie, waarin hij zich verantwoord over het coronabeleid van zijn regering. Correspondent Fleur Launspach ziet en hoort een andere soort Boris Johnson: met weinig bravoure, maar met rust en eerlijkheid.

Johnson zou zich een jaar lang hebben voorbereid en zesduizend pagina's aan verdediging hebben opgesteld. De feiten die voor hem liggen zijn allesbehalve fraai dankzij een berg aan openbare WhatsApp-berichten: het topteam van Johnson zou elkaar uitschelden en de sfeer zou verziekt zijn geweest.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie