Opinie & Commentaar

Wissel deze zomer je zonnebril uit!

BNNVARA
foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Wissel deze zomer je zonnebril uit!

Volgens druktemaker Massih Hutak wordt tegenwoordig bijna iedereen ervan wordt beschuldigd alles te bekijken door haar of zijn eigen roze zonnebril. Daarom stelt hij in De Nieuws BV het Zonnebrillenenperspectievenuitwisselingsexperimentenproject voor.

Het is een hele mond vol, het Zonnebrillenenperspectievenuitwisselingsexperimentenproject, maar de uitvoering is heel simpel: "Zie jij deze zomer iemand op straat lopen met een zonnebril, ik schat die kans groot, vraag diegene dan vriendelijk om even te stoppen, wissel wat aardige woorden uit en kom dan to the point: mag ik even door uw zonnebril kijken?"

Zie het Als een eerste stap voor het leren kijken door andermans ogen. "Of kijken met de blik van een ander. Of puur om te kijken. Gewoon weer eens kijken. Punt." Want het wordt tijd dat we ons perspectief bevragen: "En niet alleen om het bevragen van ons eigen beeld maar ook om het bevragen van het beeld van een ander. Althans, dat hoop ik."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie