Opinie & Commentaar
BNNVARA

Kees van Amstel: 'Je kunt niet én cashen én Groningers in de kou laten staan'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kees van Amstel: 'Je kunt niet én cashen én Groningers in de kou laten staan'

Druktemaker Kees van Amstel zegt in De Nieuws BV dat het tijd wordt dat minister Wiebes de Groningers eens echt gaat helpen: "Ik weet dat je als VVD'er totaal ongevoelig moet zijn voor de noden en wensen van het volk, #dividendbelasting, maar er is toch een grens?"

Op vakantie kwam Kees van Amstel een aantal mensen tegen die niet zo te spreken waren over Nederlandse politici. Toen hij weer thuis was en Zomergasten aanzette, kwamen zijn boosheid en cynisme door de woorden van minister Wiebes weer terug: "Je vraagt je af waar de VVD die idioten elke weer vandaan haalt, ik denk dat ze in dezelfde vijver vissen als de PVV."

Cashen en Groningers in de kou laten staan

Nog steeds krijgen mensen hun schade niet vergoed, zelfs als je een rechtszaak wint tegen de NAM. Kees: "En wat doet minister Wiebes? Het Staatstoezicht op de Mijnen stelt 12 miljard kuub gas als veilige grens. En dus heeft Wiebes er 19,4 miljard van gemaakt. Kijk, we kunnen niet meteen van het gas af, weet ik, maar én cashen én Groningers in de kou laten staan... Ik weet dat je VVD'er bent maar don't be a cunt."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Kees van Amstel - Minister Wiebes

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie