Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Met een beetje politieke correctheid is niks mis'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Met een beetje politieke correctheid is niks mis'

In De Nieuws BV duikt Kees van Amstel in de term 'politiek correct'. ''De Nederlandse Publieke Omroep, en zeker het NOS Journaal krijgen vaak het verwijt te 'politiek correct' te zijn.'' Echter zijn er diverse voorbeelden waarin het tegendeel bewezen wordt.

"De neiging om in taalgebruik en optreden angstvallig iedere zweem van discriminatie te vermijden, voornamelijk inzake onderwerpen als ras, geslacht en seksualiteit" is de beste definitie die Kees van Amstel kon vinden van 'politiek correct'.

''Woensdag, tijdens de Algemene Beschouwingen, was het zowaar VVD-Brabo Klaas Dijkhoff en zijn debiele plan om misdaden in probleemwijken dubbel te bestraffen, die politiek correcte taal gebruikte. Hij had wel tien synoniemen bedacht om maar niet het woord moslim te hoeven gebruiken. Zijn meeste creatieve was: de minder vrije culturen. Meestal krijgt Links Nederland het verwijt te politiek correcte taal te gebruiken; mijn standpunt is: met een beetje politieke correctheid is niks mis, zolang het maar niet tegen de waarheid indruist'', aldus van Amstel.

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Kees van Amstel - Politiek Correct

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie