Opinie & Commentaar
BNNVARA

Wat als het stikstofprobleem met dezelfde urgentie was aangepakt als corona?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat als het stikstofprobleem met dezelfde urgentie was aangepakt als corona?

Sommige mensen hebben vragen over het nieuwe normaal, maar Pieter Derks zet in De Nieuws BV zijn vraagtekens bij 'het oude normaal'.

Druktemaker Pieter Derks - Het oude normaal

“Mensen begroeten ging nog nooit zo soepel als de afgelopen maanden.” Pieter Derks vind de anderhalve meter-samenleving eigenlijk wel prettig. "Geen twijfel over wat te doen en geen ongemakkelijke situaties met slappe handjes. Dan toch maar kussen, één kus, nee, we doen er drie." Terwijl we op dit moment veel bezig zijn met het nieuwe normaal, blikt Derks terug op het oude normaal.

Vervuilende bedrijven stilgelegd

Volgens Derks hebben we de afgelopen tijd wel geleerd om door te pakken. "Was het stikstofprobleem met dezelfde urgentie aangepakt als corona, hadden we dagelijkse updates gekregen van het RIVM met de laatste cijfers, hadden we een nationale inspanning verricht om de curve te flattenen, waren vervuilende bedrijven net zo rücksichtlos stilgelegd als de kroegen en theaters, waren er wekelijkse persconferenties geweest waarin Mark Rutte, Irma Sluis en Carola Schouten hadden gezegd: het zijn drastische maatregelen, maar ze zijn nodig."

Druktemaker Pieter Derks - Het oude normaal

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie