Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Nederland is geen gezellig kikkerlandje meer'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Nederland is geen gezellig kikkerlandje meer'

De molens, de klompen, de tulpen, dát zijn trekpleisters waardoor toeristen naar ons 'gezellige kikkerlandje' komen. Maar ons kikkerlandje is niet meer zo onschuldig en gezellig. "Peter R. was niet bepaald de eerste. Er worden zelfs medewerkers van een fruitbedrijf met de dood bedreigd, omdat ze de cocaïne die blijkbaar per ongeluk in hun dozen zat, aan de politie hebben gegeven", zegt Kees van Amstel in De Nieuws BV.

Video niet beschikbaar

Door de moordaanslag op Peter R. de Vries was heel Nederland in shock. Op klaarlichte dag, middenin Amsterdam, werd hij beschoten. Waar we vroeger spraken van 'Amerikaanse praktijken', kunnen we dat na de zoveelste moordaanslag niet meer zo noemen. "Nee, 'Echt Hollandsche Maffia' praktijken is een betere omschrijving. En of het dan de Mocro Maffia is of een andere maffia, het is maffia", zegt Kees van Amstel.

Maar hoe pak je die maffia aan? Want alles wordt wegbezuinigd. Van Amstel: "Onder andere de VVD die altijd ‘keihard aanpakken’ scandeert in verkiezingstijd, heeft flink bijgedragen om de politie kapot te reorganiseren en te bezuinigen." Er moet nog een hoop veranderen om de Nederlandse maffia onder de duim te krijgen, vindt van Amstel. "Want dappere gasten zoals Peter R. zijn nogal zeldzaam. Als je, zoals hij, durft op te staan tegen de zwaarste criminelen van het land, dan ben je dapper hoor."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, TikTok en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie