Naar homepage
Stand.nl

Stand.nl: 'De strijd tegen onrecht van Peter R. de Vries moet worden voortgezet'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De strijd tegen onrecht van Peter R. de Vries moet worden voortgezet'

Gisteren overleed hij, ruim een week na de aanslag op zijn leven. Peter R. de Vries, misdaadjournalist, crimefighter en een onvermoeibare onderzoeker.


In de week na de aanslag kwam ook zijn andere kant meer naar buiten. Die van steun en toeverlaat voor iedereen die te maken had met onrecht. Niet alleen op misdaadvlak.

Peter R. de Vries zette zich in voor de rechten van kinderen, maakte zich hard voor een kinderpardon, streed voor een verblijfsvergunning voor vluchtelingen en verzette zich tegen racisme en maatschappelijk onrecht. Hij werd geroemd om zijn vasthoudendheid, was een stormram als hij zijn doel wilde bereiken. Met, als televisiepersoonlijkheid, een groot bereik en hoge attentiewaarde.

Die strijd van Peter R. de Vries mag door zijn dood niet zomaar voorbij zijn. Wie kan er in zijn schoenen staan? Zijn we dat als maatschappij aan hem en onszelf verplicht?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie