Stand.nl

Stand.nl: 'De strijd tegen onrecht van Peter R. de Vries moet worden voortgezet'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De strijd tegen onrecht van Peter R. de Vries moet worden voortgezet'

Gisteren overleed hij, ruim een week na de aanslag op zijn leven. Peter R. de Vries, misdaadjournalist, crimefighter en een onvermoeibare onderzoeker.


In de week na de aanslag kwam ook zijn andere kant meer naar buiten. Die van steun en toeverlaat voor iedereen die te maken had met onrecht. Niet alleen op misdaadvlak.

Peter R. de Vries zette zich in voor de rechten van kinderen, maakte zich hard voor een kinderpardon, streed voor een verblijfsvergunning voor vluchtelingen en verzette zich tegen racisme en maatschappelijk onrecht. Hij werd geroemd om zijn vasthoudendheid, was een stormram als hij zijn doel wilde bereiken. Met, als televisiepersoonlijkheid, een groot bereik en hoge attentiewaarde.

Die strijd van Peter R. de Vries mag door zijn dood niet zomaar voorbij zijn. Wie kan er in zijn schoenen staan? Zijn we dat als maatschappij aan hem en onszelf verplicht?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie