Opinie & Commentaar
BNNVARA

Niet de eerste prik, maar een datum voor de laatste prik: 'Dan is het einde van het begin van het einde pas echt begonnen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Niet de eerste prik, maar een datum voor de laatste prik: 'Dan is het einde van het begin van het einde pas echt begonnen'

Verpleegkundige Sanna kreeg vanochtend het allereerste coronavaccin in Nederland, daarna volgde applaus van Hugo de Jonge. Pieter Derks hoopt niet dat dat één van de bijwerkingen van het vaccin is. "Dan zal de vaccinatiebereidheid snel inzakken", zegt hij in De Nieuws BV.

Het was nog even spannend wie de allereerste prik zou krijgen. "Bejaarden, verpleegkundigen, IC-artsen, leraren, politie-agenten, BOA’s, barmannen en nagelstylisten wilden allemaal dolgraag de eerste zijn." Derks is bang dat de discussie over de volgorde nog wel even gaat duren en stelt voor om te gaan loten. "Net als ze bij de IC-bedden willen doen, 17 miljoen briefjes in een hele grote glazen bol en dan één voor één trekken."

"Of loten per postcode, dat Gaston met een vrachtwagen vol vaccins toeterend je straat binnenkomt, en dat je dan het vaccin alleen krijgt als je géén loten hebt in de postcodeloterij, want dan heb je vorig jaar waarschijnlijk ook al een sleutelhanger of een paasbrood gewonnen." Wat Derks eigenlijk belangrijker vindt dan de eerste prik; is er al een datum voor de allerlaatste prik? "Want dan is het einde van het begin van het einde pas echt begonnen."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie