Opinie & Commentaar

Naakt aan je zwembad liggen kan straks ook gewoon in Nederland

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Naakt aan je zwembad liggen kan straks ook gewoon in Nederland

Gisteren brandde een varkensboerderij in Didam tot de grond af, 2500 dode varkens. Een droevige gebeurtenis, voor de beesten, voor de boer, en een gebeurtenis die ook veel politieke partijen voor een moeilijke vraag stelt, want dat was het eerste dat Pieter Derks dacht: "een brand in een varkensstal, hoe gaat iemand dáár de moslims de schuld van geven?"

Tot zijn grote verbazing las Pieter over de maatregelen die er gaan komen om stalbranden te voorkomen: rookmelders ophangen in de technische ruimtes, bliksemafleiders op het dak zetten en een bluswatervoorziening aanleggen. Zelf eet hij bijna geen vlees meer, en als hij het doet is het vlees met een drie-sterren keurmerk. "Want zo lossen we veel van onze problemen op: we maken ze onzichtbaar. We schuiven het door naar andere landen. We kopen het af met een labeltje of een logootje. We stoppen het weg in een dichte stal of dito sweatshop."

Als je minder dieren in een stal wilt, of minder CO2 in de lucht, moet je minder vlees eten en niet meer vliegen. Zo simpel is het. Volgens Pieter is vooral dat laatste steeds minder nodig dankzij klimaatverandering. "Tegenwoordig kan je ook in Nederland bij 30 graden naakt aan het zwembad je leuter vasthouden."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie