Opinie & Commentaar
BNNVARA

'In Nederland is cocaïne een veel grotere bedreiging dan terrorisme'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'In Nederland is cocaïne een veel grotere bedreiging dan terrorisme'

"Provocateurs zijn vaak irritant en hun boodschap klinkt grotesk en overdreven, maar er zit vaak wel een kern van waarheid in hun kritiek", zegt druktemaker Arthur Umbgrove in De Nieuws BV. "Het zijn de klokkenluiders van een vastgeroeste maatschappij."

Toen afgelopen donderdag een Afghaanse man twee toeristen neerstak op Amsterdam CS, reageerde Nederland rustig, vond Arthur Umbgrove: "Geen paniek, geen grote woorden jegens moslims. Overigens is het wel verontrustend, zo'n man. We hebben in Nederland honderden jongens uit oorlogsgebieden rondlopen die zo getraumatiseerd zijn dat ze vandaag of morgen een mes kunnen pakken. Daar zijn we naïef in geweest." Dus Arthur vreest dat het nog wel eens vaker zou gebeuren.

'Cocaïnegebruikers zijn de nieuwe terroristen'

Arthur: "Maar je kan het ook relativeren: elke weekend worden er mensen neergestoken bij het uitgaan. De belangrijkste oorzaak: cocaïne. In Nederland is cocaïne een veel grotere bedreiging dan terrorisme. Het wordt hoog tijd voor een provocateur die dat aan de kaak stelt. Cocaïnegebruikers zijn de nieuwe terroristen."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Arthur Umbgrove - Provocateurs

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie