Opinie & Commentaar
BNNVARA

Klaas Dijkhoff gaat de bij redden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Klaas Dijkhoff gaat de bij redden

Klaas Dijkhoff heeft een nieuwe koers uitgestippeld voor de VVD. Druktemaker Pieter Derks was aangenaam verrast toen hij hoorde wat het eerste punt is dat Dijkhoff aan wil pakken: de bijstand. "Ik had het niet verwacht, want de afgelopen jaren kwam de VVD vooral met populistische proefballonnetjes die meestal ten koste gingen van kwetsbare groepen of minderheden."

Het siert de VVD wel vindt Pieter Derks. "De grootste partij, al jaren veilig in het pluche, en dan toch zo je nek uitsteken voor iets kwetsbaars." Goed dus dat Dijkhoff iets aan de bijstand wil doen, en gewaagd denkt Derks, want niet alle vrienden van de VVD zullen er blij mee zijn. "Tenzij ik het verkeerd begrepen heb natuurlijk, en Klaas Dijkhoff met de bijstand doelde op mensen die een uitkering krijgen, en dit gewoon weer het zoveelste plannetje is om makkelijk te scoren over de rug van mensen die zich toch al zo vaak moeten verdedigen."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie