Opinie & Commentaar
BNNVARA

Uitlopen met Erben | Samen een oplossing voor het kunstgras in de Eredivisie

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Uitlopen met Erben | Samen een oplossing voor het kunstgras in de Eredivisie

Sjoerd Mossou is samen met de 'Oranje-aanvoerders' zoals Mark van Bommel, Arjen Robben en Wesley Sneijder ten strijde getrokken tegen de impasse in de discussie over de kunstgrasvelden in de Eredivisie. Erben Wennemars vond dat het debat nogal scherp gevoerd wordt en gaat met Sjoerd in gesprek over de oplossing.

Sjoerd Mossou wil af van het kunstgras wat op de velden ligt bij een aantal Eredivisieclubs zoals PEC Zwolle en Heracles. Hij zegt dat de aanname dat het kunstgras de toekomst had een verkeerde afslag is geweest. We moeten terug naar natuurgras.

Daarom gaat Sjoerd er met gestrekt been in en schaarde coryfeeën zoals Ruud Gullit, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Mark van Bommel achter zich. Het is 'competitievervalsing' en het schaadt de 'concurrentiepositie' van onze Eredivisieclubs.

Erben vindt dat Sjoerd wel erg hard erin was gegaan, door ook de nieuwe voorzitter van de KNVB rechtstreeks aan te spreken in een column in het Algemeen Dagblad: "Als hij er binnen die ambtstermijn niet in slaagt om alle achttien eredivisieclubs op natuurgras te krijgen, heeft hij hopeloos gefaald. Niet meer, niet minder."

Video niet beschikbaar

Na afloop van het studiodebat gaan de beide heren in gesprek over wat nu de oplossing zit en die lijkt uiteindelijk ook gewoon neer te komen op een geldkwestie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erben Wennemars bespreekt elke maandag het sportweekend bij De Nieuws BV.

Ster advertentie
Ster advertentie