Opinie & Commentaar

Harry en Meghan

AVROTROS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Harry en Meghan

Opeens is daar het huwelijk dat de voorpagina verovert. Hoe bevrijdend kan nieuws zijn. Juist op het moment dat iedereen het in het Verenigd Koninkrijk over de scheiding heeft: dat onzinnige gevecht om de Europese Unie te verlaten. Natuurlijk ligt bij elk huwelijk een scheiding op de loer, maar nu gaat het allemaal even over Harry en Meghan Markle.

Slecht nieuws, alles dat mis gaat, erg of pijnlijk is, is zuurstof voor de journalistiek. Celebrity nieuws en berichten over royals, ik haalde er ooit mijn neus voor op. Ik erken nu dat dit een taxatiefout is geweest. Blauw Bloed: ik zou het niet willen missen. Als Jeroen Snel griep heeft, word ik graag gebeld. Ik weet inmiddels heel goed welk nieuws trending is.

Dat de minister-president en twee collega's naar Abidjan afreizen, ik wil het er eigenlijk maar zijdelings over hebben. Zonder huwelijk-nieuws zou ik het hier zeker uitbraden. Dat wij bijvoorbeeld niet meer zo van de ontwikkelingshulp zijn, maar als de Afrikaanse leiders beloven hun inwoners binnen de eigen grenzen te houden, kan het ons momenteel niet schelen wat het kost. Ze kunnen daar van ons krijgen wat ze vragen.

En hoe graag wil ik over Brexit beginnen. Een steeds absurder wordend proces waarvan elk weldenkend mens zegt: 'niet doen'. Heel politiek Brussel is de godganse dag bezig om samen met de Britten het onuitvoerbare te proberen uit te voeren. Hoezo vertrouwen in de politiek terugveroveren?

Kippetje

Nee, ik zie prins Harry een kippetje op het fornuis klaarmaken en onverwachts op de knieën gaan voor Meghan. Zij, zo lees ik, kon niet wachten voor hij was uitgesproken en zei meteen volmondig ja.

En dat er twijfel is over of Meghan wel 'Koninklijke Hoogheid' genoemd gaat worden, want ze is katholiek en gescheiden. Gelukkig doen ze in de Anglicaanse kerk niet zo moeilijk, maar het schijnt toch een dingetje te zijn.

Het was mij nog niet opgevallen, maar de nieuwe prinses gebruikt sinds een tijdje veel minder make-up dan voorheen. Ze wil er meer natuurlijk uitzien en doet er trouwens ook alles aan om 'in shape' te blijven, ook al is ze gek op pizza's met een wijntje er bij.

Benieuwd ook wie de trouwpartij betaalt. Meghan heeft zo´n vier miljoen pond op de bank, en Harry ruim veertig. Het zal zeker geen kwestie worden, maar goed dat alle feiten boven tafel komen.

Voor wie een gelijk ogende verlovingsring wil, zo één die Harry zelf heeft ontworpen voor Meghan, moet onmiddellijk naar Argos. Niet Argos van de VPRO, maar Argos het digitale warenhuis. Daar vind je net zo'n soort ring voor drieëndertig pond.

Brexodus

Theresa May wankelt, de Noord-Ierse grens, Gibraltar, de Schotten: het geeft vanwege Brexit allemaal gedoe. Veel buitenlanders overwegen vertrek uit Londen, wat nu al de 'Brexodus' wordt genoemd. Het zijn politiek de donkere dagen voor Kerstmis, en met een beetje pech blijft het donker tot ver na kerst. Heerlijk daarom, zo'n huwelijk in het voorjaar.

Kees Boonman is politiek commentator voor Radio EenVandaag en presentator van het politieke radioprogramma Kamerbreed.

Ster advertentie
Ster advertentie