Opinie & Commentaar
BNNVARA

De grote teleurstelling van 2018: de vegetarische rookworst

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De grote teleurstelling van 2018: de vegetarische rookworst

De grote teleurstelling van 2018: de vegetarische rookworst van Unox. Volgens Kees van Amstel zou de vegetarische rookworst ervoor zorgen dat vegetarisch eten in één klap mainstream zou worden. In De Nieuws BV vertelt hij over de veggie worst.

Kees van Amstel vraagt zich af of de chemische ingenieurs van Unilever vooraf wel eens een halve rookworstjehebben gegeten in de HEMA. Kees: ''Het hoeft ook niet precies hetzelfde te zijn, maar nu is deze, ja, cementworst, dezekromme lul gemaakt van gedroogde tegelkit iets, waardoor vleeseters nooit over zullen stappen. Integendeel, ze duwen na het proeven rauwe spek in hun mond om de smaak weg te krijgen."

Als deze rookworst een serieus alternatief was geweest had Unilever de dividendbelasting mogen houden van Kees. Maar Kees wil wel duidelijk zijn, één dag vegetarisch per dag zou zoveel schelen: ''In België al heel gewoon. Woensdag gehaktdag, vrijdag visdag en donderdag Veggie Day. Dat scheelt al zoveel en geloof me, dat kan zelfs de meest verstokte vleeseter aan.Ik heb wel even gekeken, eerste en tweede kerstdag valt gelukkig niet nu op een donderdag.''

Druktemaker Kees van Amstel - De Vegetarische Rookworst

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie