Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Vroeger had de Tweede Kamer macht, nu alleen nog op papier'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Vroeger had de Tweede Kamer macht, nu alleen nog op papier'

Een vooruit blik op 2039. Leven we dan in een dystopie en hoe ziet dat eruit? In De Nieuws BV vertelt Arthur Umbgrove wat er op de mediaplanning staat over ruim twintig jaar.

"Een van de populairste programma's die elke dag om acht uur, het oude tijdstip van Goeie Tijden, Slechte Tijden, wordt uitgezonden, heet De Tweede Kamer. Het is een samenvatting van het debat dat de politici die dag voerden en het is populair omdat de volksvertegenwoordigers elkaar voortdurend in de haren vliegen, uitschelden en zelfs af en toe met elkaar op de vuist gaan. Het is topamusement. Vroeger had de Tweede Kamer macht, nu alleen nog op papier."

"Omdat het tekort aan rechters ieder jaar groter werd, is de rechterlijke macht grotendeels vervangen door apps. Zo is er bijvoorbeeld de app: Bash Je Buurman. Daarin kun je zelf een filmpje maken over bijvoorbeeld de schutting van de buren die volgens jou verkeerd staat. De buren op hun beurt kunnen ook een filmpje maken om hun kant van het verhaal te vertellen en vervolgens kunnen mensen stemmen."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Arthur Umbgrove - Dystopie

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie