Opinie & Commentaar

Massih Hutak: "We moeten de dood vieren!"

BNNVARA
foto: Massih Hutakfoto: Massih Hutak
  1. Nieuwschevron right
  2. Massih Hutak: "We moeten de dood vieren!"

Tot voor kort was The Lion King zijn favoriete Disneyfilm. Maar nu Massih Hutak Coco heeft gezien is hij van mening veranderd. "Een van de mooiste films die ik het afgelopen jaar zag, was de animatiefilm Coco. En ik denk eerlijk gezegd dat Coco nu ook mijn favoriete Disneyfilm aller tijden is."

Coco gaat over de twaalfjarige Miguel Rivera die per ongeluk in de wondere wereld van de dood beland. Hij gaat op zoek naar zijn verbannen grootvader die daar ergens in de wereld van de doden rondloopt. "Disney is er in geslaagd van de dood geen taboe meer te maken", stelt Hutak. "Laten we alsjeblieft in Nederland de dood ook gaan vieren zoals ze dat in Mexico doen. Vier de herinneringen aan je dierbare en geniet van de gedachte aan hen!" Om zijn betoog af te sluiten heeft Hutak een fragmentje van één van zijn favoriete artiesten: Maarten van Roozendaal.

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie