Opinie & Commentaar
BNNVARA

Jij weet niks van het klimaat: 'En dat is natuurlijk zo'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Jij weet niks van het klimaat: 'En dat is natuurlijk zo'

Hij weet van veel dingen weinig maar moet er wel over schrijven: dat is het probleem van het columnistenbestaan zegt Dolf Jansen. "Als ik me alleen mag uitlaten over dingen waar ik echt iets van weet, kan ik natuurlijk over hardlopen schrijven", zegt de druktemaker in De Nieuws BV, "en verder zo ongeveer niks."

Video niet beschikbaar

Toen Dolf reageerde in een discussie over het klimaat kreeg hij één reactie die volkomen terecht was: 'Jij weet niks van het klimaat!' Dolf: "En dat argument klopt, natuurlijk. Vandaar dat ik er zoveel mogelijk over lees. Mijn probleem als columnist is dan natuurlijk dat ik over heel veel bijna niks weet."

Drugs en een Sinaspril

Dolf: "Drugs, bijvoorbeeld. D66 gooide de knuppel in het XTC-lab door te twijfelen aan het succes van het jarenlange beleid van verbieden en repressie. Gert-Jan Segers had tv-corvee en mocht door Peter R de Vries heen komen uitleggen dat harder aanpakken van de drugscriminaliteit de enige oplossing is. Wat goed klinkt maar niets gaat opleveren, behalve wellicht wat hogere prijzen en daarmee mee winst voor dat tuig."

"Punt is alleen, ik weet er niks van", zegt Dolf. "Ik heb geen medische opleiding, ik werk niet bij Justitie, ik kan wel beweren dat alcohol en sigaretten veel meer slachtoffers maken dan deze harde drugs, maar heb dat niet zelf nageteld, en, veel erger: ik heb nog nooit drugs gebruikt. Nog nooit. Niks. Behalve lang geleden Sinaspril."

Druktemaker Dolf Jansen - Jij weet niks

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie