Opinie & Commentaar
WNL

Geerten Waling: 'CDA zou kans kunnen grijpen door zich te richten op familiewaarden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geerten Waling: 'CDA zou kans kunnen grijpen door zich te richten op familiewaarden'

Het CDA zou zijn kans kunnen grijpen door op te komen voor familiewaarden. Dat zegt historicus Geerten Waling in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. "En voor het maatschappelijk middenveld, zoals de hockeyclub." Volgens Waling zou het CDA zich moeten richten op "kleinschaligheid".

'CDA zou kans kunnen grijpen door zich te richten op familiewaarden'

Volgens politicoloog en gemeenteraadslid Sonny Spek (DURF in Katwijk) zou het CDA er goed aan doen eens naar de PVV te kijken. "Zij zouden een gematigd conservatief geluid kunnen laten horen, maar sociaal-economisch een antwoord bieden op de zorg en de wooncrisis."

'Hoekstra ging voor CDA-light'

"Het probleem van het CDA is niet dat ze een ander verhaal moeten vertellen, maar in ieder geval een verhaal", zegt Spek. "Hoekstra ging voor een CDA-light, in plaats van het Omtzigt-verhaal dat opkomt voor de kleine man. Ze moeten daar een keuze in maken."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie