Naar homepage
Opinie & Commentaar

Kees van Amstel: 'Homohaat in de wereld, je weet niet wat je hoort'
BNNVARA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kees van Amstel: 'Homohaat in de wereld, je weet niet wat je hoort'

In De Nieuws BV vertelt Kees van Amstel hoe zijn oma vroeger door het raam wees en zei: "Zie je die twee mannen Kees, dat zijn homofielen, dat zijn mannen die het met elkaar doen. Snap je dat nou?" Deze week werd zijn aandacht getrokken door homohaat in de wereld. ''Je weet niet wat je hoort. Dit was de oogst van alleen déze week:''

Kees van Amstel - Homoseksualiteit

''Deze week, elke dag, in Winschoten, de Coming Out Ministries, waar twee Amerikaanse bijbelfreaks de hele week klaar staan om homoseksuelen te genezen van hun ziekte, het is om te kotsen, deze hele week in Winschoten mensen, Koningsstraat 28D. Voordat al die Christenen weer gaan Twitteren. Ja, ik weet dat Marokkaans-Nederlandse jongeren oververtegenwoordigd zijn bij homogeweld. Niet meer mailen. Ik weet het en ikheb het nu gezegd.''

"Gisteren was Coming Out day, de gemeenten in Nederland zouden de regenboogvlag hijsen, maar nog niet de helft van alle gemeentes in Nederland wilde meedoen. Wat is het nou voor moeite om die vlag op te hangen. SGP raadslid Willem Jan Verdoes vond zelfs dat de regenboog werd misbruikt. Is er dan geen enkele hoop? Tuurlijk wel. Alphen aan de Rijn, had gisteren hun hele enorme zendtoren verlicht in de regenboogkleuren."

"Ik weet niet of ik ooit nog opa word, maar ik hoop dat ik dan mijn kleinkinderen meeneem naar het raam en zeg: Kijk kinderen, daar onder aan de regenboog, twee potten goud. En twee leuke homo's. Mooi toch?"

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie