Opinie & Commentaar

'Dan ben je moordenaar, maar niet lekker slapen op je rechterzij, dat gun je je ergste vijand niet'

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dan ben je moordenaar, maar niet lekker slapen op je rechterzij, dat gun je je ergste vijand niet'

In De Nieuws BV vertelt Kees van Amstel dat hij een hoop dingen zielig vindt. Mensen in oorlogsgebied, slachtoffers van grote en kleine rampen, mensen met allergieën - zelfs gluten -, mensen zonder loten in een straat waar de prijs van de Postcodeloterij op is gevallen en Groen Linksers met een andere mening dan Jesse Klaver. Maar één groep wordt een beetje vergeten: criminelen.

Zo deed Volkert van der Graaf afgelopen week aangifte wegens smaad en laster. Kees van Amstel: "Ik bedoel je hebt zo’n goede naam opgebouwd binnen het moordenaarsgilde en dan gaan ze een beetje zeuren dat je je afspraken niet nakomt. Nou, en je kent Volkert, dat pikt ie niet, want als er een ding is, waar ie niet tegen kan, dan is het wel onrecht."

Kort daarna volgende nog een iemand die een beetje medelijden verdient. Michael P. was bij zijn aanhouding zo stevig aangepakt door agenten dat hij zijn backhand niet meer kan gebruiken. Als een moordenaar zelfs niet meer fatsoenlijk kan tennissen, waar gaat dit land dan naar toe vraagt Kees zich af. "Nou, ik hoop maar dat deze misstanden snel worden aangepakt, en vooral weer even lekker kunnen tennissen Michael, zeker nu het weer weer zo lekker wordt."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie