Opinie & Commentaar
BNNVARA

De Waterschapsverkiezingen zijn een totale farce

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Waterschapsverkiezingen zijn een totale farce

De uitslagen van de Waterschapsverkiezingen waren niet zo sensationeel als die van de Provinciale Statenverkiezingen. In De Nieuws BV noemt Kees van Amstel de Waterschapsverkiezingen een farce en daarom heeft hij voor het eerst blanco gestemd op de Waterschapsverkiezingen.

Uit een onderzoek van de waterschappen bleek dat er dit jaar meer aandacht was voor de waterschappen. Kees van Amstel: ''Wij van WC Eend adviseren WC Eend. En waarom is het zo'n farce? Ten eerste omdat je als kiezer er geen oordeel over kunt geven, wat die dijkgraven en watergraven en heemraden en hoogheemraden en sluisridders en hobbits en waterelven allemaal uitvoeren.''

Er zijn diverse partijen waar op gestemd kan worden, maar eigenlijk zijn er maar twee keuzes. Boeren en bedrijven of duurzaam, groen en bio. Kees: ''Leuk als je gekozen bent met je linksdraaiende groene natuurpartij, maar de boeren, bedrijven, Kamer van Koophandel en meestal CDA of VVD hebben standaard altijd iets van zeven zetels meer bij die waterschappen. Sta je dan met je duurzame circulaire hoofd".

Druktemaker Kees van Amstel - De Waterschapsverkiezingen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie